Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2013 16:43

Büyükşehir'den Erzurum'a özel durak

Büyükşehir'den Erzurum'a özel durak
Büyükşehir Belediyesi çağdaş bir hizmete imza atarak çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da vatandaşların otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için klimalı otobüs durakları yaptırdı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi çağdaş bir hizmete imza atarak  çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum'da vatandaşların otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için klimalı otobüs durakları yaptırdı.

Yeni otobüs duraklarının ilki Yakutiye Medresesi önüne konuldu. Isıtma ve soğutma özelliği bulunan, LCD ekranlı ve prizli otobüs durağı her gün soğukta otobüs beklemeye alışık olan vatandaşları şaşırttı.

Yen otobüs durakları hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Amir Badur, Türkiye'de ilk olarak vatandaşların hizmetine sunulan durakların kışın otobüs bekleyen vatandaşları ısıtacağı yazın  ise serinleteceğini kaydetti.

Badur, "Bu durakları kendi atölyemiz de imal ettik. Özelliği Erzurum'un soğuk iklime sahip olması sebebiyle vatandaşlarımızın üşümemesini sağlamak. Ayrıca otobüsler için takip sistemi var. Otobüsler,  GPRS yöntemiyle takip edilebiliyor. Ayrıca acil ihtiyaçlar  için iki adet piriz koydurttuk." diye konuştu.

Türkiye'de diğer illere de örnek olabilecek durak bugün itibariyle hizmete başladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.