Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Büyükşehir`den Van`a yardım konvoyu

Büyükşehir`den Van`a  yardım konvoyu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin acil gıda yardımı yüklü kamyonları bu sabah yola çıktı.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin acil gıda yardımı yüklü kamyonlarından ilk 2’si, bu sabah yola çıktı. Deprem bölgesine ekmek, su ve kuru gıda ulaştırılacak olan kamyonlar, depremzedeler için battaniye ve giyim malzemeleri de taşıyacak.

 

Depremin meydana geldiği günden başlayarak Van’ın Erciş ilçesi ve civarına kamyonlarla iş makinalarını yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, prefabrik evlerin yüklü olduğu araç konvoyunu ise, dün gece yola çıkardı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için ekmek, su ve kuru gıda sevkiyatına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere ayrıca binlerce battaniyenin yanı sıra giyim malzemesi de ulaştıracak.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Van’da meydana gelen depremin ardından başlatılan yardım çalışmalarını aralıksız devam ettirdiklerini söyledi. Depremin hemen ardından bölgeye kamyon ve iş makinalarını yönlendirdikleri bilgisini veren Başkan Küçükler, dün de, prefabrik evlerin yüklendiği araçların Van’a uğurlandığını bildirdi. Deprem bölgesinde duyulan ihtiyaç doğrultusunda ekmek, su ve kuru gıda sevkiyatına başladıklarını kaydeden Küçükler, acil gıda malzemelerini taşıyan araçlardan ilk kafilenin ise, bu sabah yola çıktığını belirtti. Küçükler, gıda sevkiyatının devam edeceğine vurgu yaparak, “Depremde ağır hasar gören Erciş ilçesi başta olmak üzere, deprem bölgesine tonlarca su, kuru gıda ve on binlerce ekmek taşıyacağız. Bununla birlikte bölgeye binlerce battaniye ve giyim malzemesi ulaştıracağız” ifadesini kullandı.

 

DEPREM BÖLGESİNE TEMİZLİK VE CENAZE NAKİL HİZMETLERİ DE VERİLECEK…

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, deprem bölgesindeki kurum ve kuruluşlarla devamlı irtibat halinde olunduğuna dikkati çekerek, “Deprem bölgesine yönelik olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimiz sadece gıda ve lojistik malzemeyle sınırlı değil. Bölgeye işgücü sevkiyatı da yapıyoruz. Deprem bölgesinde devam eden enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra, temizlik hizmetlerine katkı sunmak amacıyla da, Van’a çok sayıda temizlik personeli gönderdik. Personellerimiz, loder ve temizlik araçlarıyla birlikte yola çıktılar” dedi.

 

Deprem bölgesine yönelik olarak verilen destek hizmetleri kapsamına, cenaze nakil işlemlerini de dahil ettikleri bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Van’dan Erzurum’a tedavi için getirilen yaralılar arasında yaşamını kaybedenler oluyor. Cenazelerin Van’a nakledilmesi hususunda da, gerekli tedbirleri almış durumdayız. Soğutma sistemine sahip cenaze araçlarımızı, Erzurum’daki hastanelerde yaşamını yitiren depremzedeler için seferber etmiş durumdayız.” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN KÜÇÜKLER: BİZİM MİLLETİMİZİN DİĞER MİLLETLERDEN FARKI VAR

 

Van’daki deprem dolayısıyla tüm Türkiye’nin seferber olduğunu ve deprem bölgesine yurdun dört bir yanından yardım eli uzandığını vurgulayan Başkan Küçükler, “Milletimizi diğer milletlerden ayıran en önemli faktör, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın güçlü oluşudur. Geçmişte yaşanan depremlerde olduğu gibi, Van’daki depremde de, bu durum açıkça tezahür etmiştir. Devletin tüm imkanları bölge için seferber edilmiş durumdadır. Afetin yaraları inşallah en kısa sürede sarılacak, gereken her türlü yardımın afet bölgesine ulaştırılmasına devam edilecektir. Depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise, acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu tarafından koordine edilen sevkiyat çalışmalarının hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.