Spor Haber Girişi : 06 Ocak 2012 12:22

Buz gibi havada kayaklı atlama

Buz gibi havada kayaklı atlama
Erzurum'da Uluslararası Kayak Federasyonu'nca (FIS) düzenlenen Kuzey Kombine Kıta Kupası'na hazırlanan yabancı sporcular, eksi 20 derece soğukta Türk Telekom Atlama Kuleleri'nden yaptıkları atlayışlarla adeta nefes kesti.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Uluslararası Kayak Federasyonu'nca (FIS) düzenlenen Kuzey Kombine Kıta Kupası'na hazırlanan yabancı sporcular, eksi 20 derece soğukta Türk Telekom Atlama Kuleleri'nden yaptıkları atlayışlarla adeta nefes kesti.

Erzurum, hafta sonu kayakla atlama sporunda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. FIS tarafından Kiremitlik Tepesi'nde 7-8 Ocak'ta düzenlenecek olan Kuzey Kombine Kıta Kupası yarışmasına 15 ülkeden 53 sporcu katılacak. Cumartesi ve pazar günü saat 10.00'da kayakla atlayacak sporcular, aynı gün saat 14.00'da Kandilli beldesinde kayaklı koşu yapacaklar. Yabancı sporcular, dün akşam nefes kesen deneme atlayışları yaptılar. Kulelerden adeta kuş gibi süzülerek atlayan sporcular, renkli görüntüler
oluşturdular.

Geçtiğimiz haftalarda Erzurum'da FIS Kayakla Atlama Kış Kıta Kupası yarışlarına en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, cumartesi ve pazar günü Kayakla Atlama Kuzey Kombine Yarışları'na da en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Erzurum'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nın bir ön ayağı olarak gösterilen Kuzey Kombine Kıta Kupası'na tüm Erzurumluları davet eden Çintimar, "Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği
yapan Erzurum, Türkiye'nin ilk tek atlama kulelerine sahip. Bu yarışları canlı olarak başka bir yerde izlemek mümkün değil. Bu nedenle hafta sonu düzenlenecek olan yarışmalara ücretsiz izlemek üzere halkımızı bekliyoruz. Erzurumlu hemşehrilerimizin ve kayakla atlama sporunu seven herkesin Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin arenasının tribünlerini ve Kandilli'deki kayak merkezinin tribünlerini doldurmalarını istiyoruz" dedi.
Yarışların Koordinatörü Orcan Mızrak ise, 15 ülkeden 53 sporcunun katılımıyla güzel bir organizasyona imza atacaklarını söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.