Spor Haber Girişi : 28 Kasım 2011 17:37

Buz hokeyine yeni hakemler geliyor

Buz hokeyine yeni hakemler geliyor
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum’da açılan Buz Hokeyi Aday Hakem Kursu büyük bir ilgi gördü.
Erzurum Ajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum’da açılan Buz Hokeyi Aday Hakem Kursu büyük bir ilgi gördü. Federasyon Başkanı Çintimar, “Buz Hokeyi’nde hakem ve antrenör sayısını çoğaltmamız lazım” dedi.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum’da açılan Buz Hokeyi Aday Hakem Kursu sona erdi. Kursa katılan 50’nin üzerinde aday, sınavları başarı ile geçerse, buz hokeyi hakemliğini kazanmış olacak. Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen ve 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda iki gün süren Buz Hokeyi Aday Hakem Kursu büyük bir ilgi görürken, kurs sonunda adaylar sınava tabi tutuldu, Eğitimci Tahsin Kaya tarafından iki gün boyunca eğitime tabi tutulan hakem adayları sıkı bir sınavdan geçerken, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bu tür kurslar sayesinde buz hokeyi hakemi ve antrenör sayısını artırarak buz hokeyini tüm Türkiye’ye yayacaklarını söyledi.

FEDERASYONU KUTLUYORUZ

Ellinin üzerinde hakem adayının katıldığı kursta Buz Hokeyi Hakem Adayları’na eğitim veren ve onları sınava tabi tutan Tahsin Kaya, böyle bir kursu Erzurum’da açtıkları için Buz Hokeyi Federasyonu’nu kutladı. Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Kaya, “Federasyon başkanımız Fatih bey ve İl Temsilcimiz Engin Yücel, kurs boyunca bizimle yakından ilgilendiler. Bu kurslar sonunda yetişecek olan hakemler buz hokeyi maçlarında görev alarak kendilerini geliştirecekler” dedi.

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Buz Hokeyi Aday Hakem Kursu’nu Erzurum’da açma konusunda isabetli bir karar verdiklerini belirterek, 50’nin üzerinde hakemin katılmasının federasyon olarak kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çintimar, “ Federasyonumuz faaliyet programında yer alan aday hakem kursu 26-27 Kasım tarihlerinde 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda yapıldı. Kursa hakem adaylarının büyük bir ilgi göstermesi bizleri oldukça mutlu etti. Tahsin Kaya hocamızda iki gün boyuncu tüm bilgilerini hakem adaylarına aktardı. Onları teorik ve pratik olarak test etti” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.