Erzurum Haber Girişi : 22 Ekim 2021 12:30

Buz mesaisi başlıyor

Buz mesaisi başlıyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar düşüyor.

ERZURUM AJANS - Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 1 ila 4 derece altında olacak.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin 1 ila 4 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgârın güney yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

 

 


Bölgede gece en düşük sıcaklık Erzincan ve Iğdır'da 2, Bayburt’ta 1, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 5, Erzurum'da 2, Ağrı'da 1 derece kaydedildi.


Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Erzincan'da 20, Bayburt ve Iğdır'da 19, Ağrı'da 18, Erzurum'da 16, Kars ve Ardahan'da 14 derece olması öngörülüyor.

 

 

 

 

Kars eksi 10’u gördü

 

Öte yandan Kars’ta termometreler gece eksi 10’u gördü, kentte araçların camları buz tuttu.


Kentte yüksek kesimlere kar yağmasıyla birlikte soğuk hava da kendini göstermeye başladı. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının hissedilir bir şekilde düştüğü kentte sabah erken saatlerde işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar buz mesaisine de erken başladı. Aşırı soğuktan araçlarının camları buz tutan vatandaşlar yaklaşık 10 dakika araçlarının ısınması ve araç camlarının buzunu temizlemekle uğraştı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.