Spor Haber Girişi : 21 Mart 2016 11:59

Buz pateni şampiyonundan teröre Türk bayraklı tepki

Buz pateni şampiyonundan teröre Türk bayraklı tepki
Erzurum'da hazırlanan sporcu Naz Arıcı, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki için antrenmana Türk bayrakları ile çıktı.
Erzurumajans-Almanya'da yapılan 2015 Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon olan ve bu yıl Almanya ile Kanada'da yapılacak şampiyonalara Erzurum'da hazırlanan sporcu Naz Arıcı, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki için antrenmana Türk bayrakları ile çıktı.

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları için merkez Palandöken ilçesinde yaptırılan Buz Hokeyi Salonu'nda kampa giren Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonu Naz Arıcı (33) antrenörü Timuçin Özbükücü ile buzda bayraklı şov yaptı. Türkiyeyi yurt dışında başarıyla temsil etiği için 'Altın Kuğu' unvanı verilen Naz Arıcı, Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Yaşanan terör olayları nedeniyle anne, baba, kardeş, eş ve çocukların ağladığına işaret eden Naz Arıcı, terörün sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu savundu. Spor camiasının üzüntülü ama güçlü olduğunu vurgulayan Arıcı, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünü hatırlatarak, "Bu yıl Almanya ve Kanada'da düzenlenecek olan şampiyonalarda rengini şehitlerimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızı zirveye taşıyıp, İstiklal Marşımızı okutacağım" dedi.

Artistik Buz Pateni branşında uluslararası teknik uzman, eski Türkiye Şampiyonu, milli takım antrenörü, Türkiye Buz Pateni Federasyonu teknik kurul üyesi, uluslararası buz hokeyi federasyonu başhakemi Timuçin Özbükücü de şunları söyledi:

"Antrenmanı, operasyon ve patlamalarda şehit düşen polis, asker ve vatandaşlarımıza adayarak Türk bayraklı yaptık. Biz istiyoruz ki sporu barış içinde din, dil ve ırk gözetmeksizin hep birlikte kardeş olarak yapalım. Buradan terörü bir kez daha lanetliyorum."

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.