Spor Haber Girişi : 21 Mayıs 2016 12:56

Buz pateninde iddialı

Buz pateninde iddialı
Stres atmak için 4 yıl önce buz patenine başlayan Elektrik- Elektronik Mühendisi 33 yaşındaki Naz Arıcı, geçen yıl Almanya'da yapılan Dünya Şampiyonası niteliğindeki Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon oldu.
Erzurumajans-Stres atmak için 4 yıl önce buz patenine başlayan Elektrik- Elektronik Mühendisi 33 yaşındaki Naz Arıcı, geçen yıl Almanya'da yapılan Dünya Şampiyonası niteliğindeki Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon oldu.

Çevresindekilerin 'Altın Kuğu' adını verdiği Naz Arıcı, Almanya ve Kanada'daki yarışmalarda da Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı'nı okutacağını belirterek, altın madalya dışında hiçbir şey düşünmediğini söyledi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi, uluslararası teknik uzman, milli takım antrenörü ve aynı zamanda antrenörü Timuçin Özbükücü'nün önderliğinde kamp çalışmalarını Erzurum'da sürdüren Arıcı, her gün 6 saati buzda olmak üzere 8 saat antrenman yapıyor. Naz Arıcı, hobi olarak başladığı buz pateninde şampiyonluklar yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Elektrik- Elektronik mühendisiyim. Çok yoğun geçen bir çalışma hayatı içindeyken, stres atmak için buz pateni yapmaya karar verdim. Zamanla bu sporu ilerletmeye başladım ve çalışırken şimdiki antrenörüm Timuçin hocam beni gördü. Onunla çalışmaya başlayınca spora ciddi şekilde adım atmış oldum. İşimden ayrılıp kendimi spora verdim. Üçüncü senemde Timuçin hocam beni yarışmaya katmak istediğini söyledi ve profesyonel kariyerim bu şekilde başladı. Almanya'da katıldığım ilk yarışmada şampiyon oldum. Benim ilk yarışmamdı, bütün dünya ülkelerinin katıldığı uluslararası büyük bir şampiyonaydı. Yarışmaya, Türkiye, Amerika, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Norveç, Kanada, Rusya, Avustralya, Meksika, İsviçre ve Estonya olmak üzere 15 ülkeden 35 sporcu katıldı. Kendini bu spor dalında kanıtlamış ülkeleri geride bıraktık ve o zamana kadar alınmış en yüksek olan 34.67 puanla ülkeme birincilik getirdim. Bu şampiyonluktan sonra Türkiye'de Ulusal Yetişkinler Şampiyonası yapılmaya başlandı. Bunun gururu içindeyim. İlk kez bu sene İzmir'de yapılan Yetişkinler Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası'nda da Türkiye şampiyonu oldum. 2016'da kendime, biri ulusal diğer ikisi uluslararası şampiyonlarda altın madalya hedefi koydum. Türkiye Şampiyonası'nı aldım. Sırada Almanya ve Kanada var. Bir sporcu için her yönüyle bulunmaz bir mekan olan Erzurum'a yeniden kampa geldim ve Almanya ve Kanada'da yapılacak uluslararası yarışmalara burada hazırlanıyorum. Yurt dışında ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutacağım. Sırf bunun için antrenörüm ve ben elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

Naz'dan büyük bir övgüyle bahseden antrenör Timuçin Özbükücü de, "Naz'ı gördükten sonra yurt dışında Türkiye'nin söz sahibi olacağı bir dal benim gözümde şekillenmeye başlamıştı. Bu sene Türkiye için bir ilk olan Yetişkinler Türkiye Şampiyonası 1 Mayıs 2016'da İzmir'de yapıldı. Burada da altın madalya aldık. Türkiye'nin Naz gibi sporculara ihtiyacı var. Bu spor için yaş ne olursa olsun geç olmadığını hatırlatarak içinde buz pateni sevgisi olan herkesin bu spora başlamasını öneririm" diye konuştu.

Turgay İpek/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.