Erzurum Haber Girişi : 09 Ocak 2014 12:39

Buzun gözalıcı güzelliği

Buzun gözalıcı güzelliği
Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle geceleri aşırı soğuklar etkisini sürdürürken, kartpostallık görüntülerin oluştuğu buzlu mekanlar da fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle geceleri aşırı soğuklar etkisini sürdürürken, kartpostallık görüntülerin oluştuğu buzlu mekanlar da fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altında bulunan Doğu'da soğuk hava ve don olayları görülecek. Bölgede aralıklarla sis etkili olacak.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Kars'ta 24, Ardahan'da 20, Erzurum ve Erzincan'da 15, Iğdır'da 13 derece olarak kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıkları Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 2, Iğdır'da 4, Kars ve Ardahan'da 5, Ağrı'da 8 derece olması tahmin ediliyor.
Aşırı soğukların etkili olduğu Erzurum'da kartpostallık görüntülerin oluştuğu buzlu mekanlar da fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor. Adeta sanat eseri gibi oluşan buzları ve mekanları çekmek için Türkiye'nin bir çok ilinden fotoğrafçılar Erzurum'a geliyor. Çektikleri fotoğrafları sosyal medya sitelerinde paylaşan fotoğrafçılar büyük beğeni topluyor.

Erzurum'da soğukla birlikte oluşan manzaranın fotoğrafçılar için kaçırılmaz kareler olduğunu ifade eden Ahmet Yalçın, "Muhteşem objeler fotoğraflıyoruz. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi balık çiftliği de bu alanlardan birisi oldu. Kışın çilesiyle birlikte güzel yanları da bunlar olsa gerek." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.