Erzurum Haber Girişi : 16 Şubat 2021 13:09

Cahillik bende kaldı!

Cahillik bende kaldı!
Temsilciliğini yaptığım Türkiye Buz Pateni Federasyonunda sürat pateninden sorumlu isimlerden biri başantrenör Polonyalı Anna ise, diğeri de Alman Daniel'dir.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Uzun zamandır Sürat Pateni (Short Track) Milli takım başantrenörlüğü görevinde bulunan Anna Lukanova, Erzurum’da bulunduğu süre içerisinde bizden biri gibi oldu ama dil konusunda yine birbirimize yabancıyız.

 

Bir çok Türkçe kelimeyi biliyor olmasına rağmen Anna ile görüşmek için ille de İngilizce bilmek gerekiyor. Bir şekilde birileri sayesinde hep görüştüğümüz Anna ile bu son görüşmemizde tercümanlığımızı kim yaptı dersiniz? Alman Daniel. O da 2 yıla yakındır federasyonumuzun Ankara’da ki ofisinde görevli sürat pateni uzmanı.

 

Teknik konularda inanılmaz bilgiye sahip olan Daniel, biraz da Türk bir kadınla, yine federasyonumuzda görevli Sürat Pateni Branş Müdürümüz Nur Ertekin Köhler ile evli olduğu için çat-pat Türkçe konuşuyor, anlıyor. İşte o Daniel aracılığıyla Anna ile konuştuk. Bir Türk’ün bir Polonyalı ile arasında geçen sohbetin tercümanlığını yapan birinin Alman olması çok ilginçti. Tabi bu arada İngilizce’den uzaklığımız, İngilizce bilen bir Polonyalı ile görüşmemizi bir Alman’ın sağlaması suretiyle cahilliğimiz kayıtlara geçsin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.