Siyaset Haber Girişi : 08 Mayıs 2012 19:30

Carpio'dan Milletvekili Yılmaz'a nezaket ziyareti

Carpio'dan Milletvekili Yılmaz'a nezaket ziyareti
Türkiye’nin Peru Büyükelçisi Jorge Abarca Del Carpio,Türkiye-Peru Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Türkiye’nin Peru Büyükelçisi Jorge Abarca Del Carpio,Türkiye-Peru Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Türkiye’ye resmi olarak atanan Peru’nun ilk Büyükelçisi olan Jorge Abarca Del Carpio ile Adnan Yılmaz arasında oldukça sıcak ve samimi bir görüşme oldu.
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükelçi Carpio’nun birçok ülkedeki büyükelçilik deneyimlerinin ve başarılarının, Türkiye’de de devam edeceğinden hiç kuşkusu olmadığını ve iki ülkenin yakınlaşması için ellerinden gelenin daha fazlasını yapmak için bu dostluk grubunun kurulduğunu söyledi.
İki ülke arasındaki mesafe ne kadar uzak olursa olsun, gönüllerin bir olduğunu ve her iki ülkenin de geçmiş yüzyıllarda çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığından bahsedenYılmaz, en kısa sürede Türkiye-Peru Parlamentolar arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri ile de kendilerini tanıştırmak ve ağırlamak istediğini Büyükelçi Carpio’ya iletti..
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Carpio’ya nezaket ziyareti anısına Atatürk rozeti ve Oltu taşı tespih hediye etti.
Türkiye’ye resmi olarak atanan Peru’nun ilk Büyükelçisi olma özelliğine sahip Jorge Abarca Del Carpio, yaptığı bu ziyaretten memnuniyet duyduğunu, çok sıcak karşılandığını ve sık sık Türkiye-Peru Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmek istediğini belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.