İlçeler Haber Girişi : 01 Mart 2017 17:30

Çat Belediyesi'nden sokak hayvanları için mama istasyonu

Çat Belediyesi'nden sokak hayvanları için mama istasyonu
Erzurum'un Çat ilçesinde sokak hayvanları için mama istasyonları kuruldu.
Erzurumajans-Erzurum'un Çat ilçesinde sokak hayvanları için mama istasyonları kuruldu.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın bizzat kendisinin tasarladığı istasyonlar, ilçe merkezinde belli başlı noktalara yerleştirildi. Günün her saatinde taze mamayla doldurulan istasyonlar, daha ilk günden sokak hayvanlarının uğrak noktası haline geldi. un Çat İlçe Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum'da yine bir ilke imza atarak, ilçe merkezini mama istasyonlarıyla donattı. Özel olarak tasarlanan mama istasyonları, ilçenin giriş ve çıkışları ile belli başlı noktalarına yerleştirilerek sokak hayvanlarının istifadesine sunuldu. Üzerinde hayvanların yaşam hakkının kanunla koruma altında bulunduğuna dikkat çeken uyarıların bulunduğu mama istasyonları, belediye ekipleri tarafından günün her saatinde ekmek ve mamayla dolduruluyor. Karınlarını doyurmak için daha ilk günden mama istasyonlarına hücum eden köpekler, birbirinden renkli görüntüler oluştururken, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'a ise, teşekkür ve tebrik mesajları yağıyor.

"Bizim ilçemizin yeri her zaman ayrıdır"

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, yörenin hayvancılık bölgesi olduğunu ve bu sebeple hemen hemen her evde köpek bulunduğuna dikkati çekerek, söz konusu köpeklerin zaten periyodik bakımlarının yapıldığını ve sahiplerinin gözetiminde olduklarını kaydetti. Buna rağmen bile Çat Belediyesi olarak hayvanların yaşam hakkına duydukları saygıyı göstermek adına ilçe merkezine çok sayıda mama istasyonu kurduklarını dile getiren Başkan Arif Hikmet Kılıç, "Özel olarak tasarladığımız mama istasyonları, sadece ilçemizde değil, Erzurum'da da bir ilktir. Bu istasyonları arkadaşlarımız günün her saatinde mama ve ekmekle dolduruyor. Sokak hayvanları da bu istasyonlardan istifade etmek suretiyle karınlarını doyurmuş oluyorlar. Dolayısıyla bizim ilçemizin adı, 'başıboş ve sokak köpeği' gibi kavramlarla kesinlikle yan yana getirilemez" diye konuştu. Söz konusu mama istasyonlarının aynı zamanda ekmek israfının da önüne geçtiğini vurgulayan Kılıç, fırınlardan toplayarak değerlendirdikleri bayat etmeklerin, bu hizmet sayesinde ziyan edilmekten kurtarıldığını söyledi. Kılıç, "Aldığımız nefes ve yaşadığımız hayat gibi, hayvanlar da biz insanoğluna Allah'ın bir emanetidir. Hayvanlar, biz insanlar için birer merhamet ve şefkat imtihanıdır." diyerek, herkesin hayvanları koruması ve yaşam haklarına saygı duyması gerektiğini sözlerine ekledi. Öte yandan ilçede hayvansever faaliyetleriyle ön plana çıkan STK temsilcisi Semra Şimşek de, Çat Belediyesi'nin bu hizmetinin Erzurum'un geneli için bir örnek teşkil ettiğini söyleyerek, "Başkanımız Sayın Arif Hikmet Kılıç, hizmet adamlığının gereğini bir kez daha yerine getirmiştir. Çünkü hayvanlara merhameti olmayanın, insanlara faydalı olması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.