ÇAT'ır ÇAT'ır cevap verirsin-3

 

AK Parti, Çat Belediyesi’ne Melik Yaşar’ı aday göstermemekle en doğrusunu yaptı.

 

Bir yığın yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının ardından üstü çizilen Melik Yaşar’ın yerine ilçede sevilen isim Seyhun Saydın aday gösterildi.

 

CHP potansiyelinin yüksek olduğu Çat’ta yıllardır gönüllere dokunan isim Seyhun Saydın’ın adaylığı tüm dengeleri alt üst etti.

 

Yani Çat, CHP için artık banko değil! Ve tabi bu durumun farkında olan Melik Yaşar, ‘sonrasını düşünmek’ zorunda!

 

Bu konuyu bir sonraki yazıya bırakarak ‘çok daha önemli’ gördüğüm Sıla Kent Projesi’ne bakalım.

 

Belediyenin iştiraki olan ÇATSA tarafından Oyuklu mahallesi 105 ada 8 parselde, 18 Ekim 2020’de inşaata başlandı.

 

Kasım 2022’de teslim edilmesi gereken konutlar hala bitmezken, projeyle ilgili bir yığın iddia ortaya atıldı. 

 

Öyle ki, inşaat başladığında imar planı, fenni mesul, sözleşme, proje yoktu! Konutlar doğal göl üzerinde yükseliyordu. Haliyle zemin etüdü yapılaşmaya uygun değildi.

 

Zaten Melik Yaşar’da hiç birinin belgesini ortaya koyup tüm bu iddiaları yalanlayamadı.

 

Sonuçta İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Soruşturmayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da iddiaları doğrulayacak nitelikte bir belge ortaya çıktı.

 

Projede görevli inşaat mühendisi ve aynı zamanda Şantiye Şefi, 8 Ağustos 2022’de belediye iştiraki ÇATSA’ya yazı yazmıştı.  (Konuyla ilgili yürütülen ya da yürütülecek soruşturma kapsamında talep olması halinde belgeyi derhal ilgili makamlara iletir, ilgili kişilere mühendisin ismini de açıklarım. Çünkü insan hayatı her şeyin üstündedir)

 

Belgeyi yayınlıyorum, özetle şöyle;

 

“Temelde kolon filizlerinin yerleri usta tarafından hatalı konulmasından dolayı zemin kat kalıpları atılırken, bazı kolonlarda kolon filizleri kalıp dışında kalmıştır ve kalıplar çakılmıştır.

 

Bu kalıpların sökülüp, filizlerin yeterli epoksi derinliğinde ankre edilmeden beton atılmaması gerekmektedir.”

 

Adam uyarıyor ve “Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi olarak hiçbir teslim alma imzalarımı atmayacağım” diyor.

 

Ve kısa bir süre sonra da işten ayrılıyor.

 

Kaldı ki, bu mühendisten önce asıl uyarıyı eski belediye başkan yardımcısı Mazhar Özdemir, yapmıştı.

 

Adamı kimse dinlemedi. Üstüne bir de mahkemelik oldu. 

 

Yaklaşık 300 konutluk projede Başkan Melik Yaşar, biten bloklardan birini Jandarma’ya vermek istedi. Tabi parasıyla!

 

Bu iddialar ortaya çıkınca, jandarma işi ağırdan aldı, sonra da almaktan vazgeçti!

 

Melik Yaşar, bu kez Valilik kozunu öne sürdü.

 

Biten bloğu, Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) vermek yani satmak için harekete geçti.

 

Şu an konu ne aşamada bize karanlık!

 

Ancak ortada bu kadar iddia, cevaplanmamış bir yığın soru varken, YİKOB’un gerekli incelemeleri yapmadan, ‘siyasi bir tezgâhla’ bu konutları alacağına ihtimal bile vermek istemiyorum.

 

Allah muhafaza… ‘Devlet eliyle konut yerine tabut’ manşeti yazdırmayın!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 05 Mart 2024 19:14

    Zaten tekrar aday etmediler adamı. Demek ki onlarda el aman etmiş yazık sadece.

  • ahmet tekin 18 Şubat 2024 23:03

    çat dediğin köyden hallice bir yer. orada bile usulsüzlük oluyor devlet oluna bitişik yapılan yapılarında yıkılması lazım. buna onay verenlerinde işten atılması lazım. siz nasıl devlet görevlsi nasıl devlet adamısınız. anayla 25 30 metre mesafe bırakmadan bir yapı yapışır mı siz helal süt emmediniz mi ananızdan. 25 metreyi sayamıyorsmusunuz.

  • Osman Başkan 13 Şubat 2024 00:26

    Çat,ın adının yolsuzlukla anılması beni rahatsız ediyor bir çatlı olarak Ak parti bu olaylarla anıldığından oyunu artıramadı bence bu zayıf siyasiler karşısında % 70 oy alması lazım Sayın Cumhurbaşkanım herkesin başına bir bekçi koyamazki ne olursunuz arkadaşlar imanınız vicdadınız bekçiniz olur bu ülkede çok fakir fukara var ne Allah var gam yok

  • Osman Başkan 13 Şubat 2024 00:25

    Çat,ın adının yolsuzlukla anılması beni rahatsız ediyor bir çatlı olarak Ak parti bu olaylarla anıldığından oyunu artıramadı bence bu zayıf siyasiler karşısında % 70 oy alması lazım Sayın Cumhurbaşkanım herkesin başına bir bekçi koyamazki ne olursunuz arkadaşlar imanınız vicdadınız bekçiniz olur bu ülkede çok fakir fukara var ne Allah var gam yok

  • Ali er 12 Şubat 2024 17:58

    Bravo onur bey çatta ki olay gerçekten usulsüzlüktü. Belediye başkanı hizmet yapmsk yerine inşaat yapıyorsa anlayın ki o belediye başkanı parayı götürüyordur. Sen başkandan yol kaldırım yap müteahitmisin ki konut yapıyorsun. Belediye vurgun vurma rüşvet usulsüzlük yerimidir 4 sene insanlara hizmet edip gidin