ÇAT'ır ÇAT'ır!

 

Adam ısrarla bağırıyor.

 

Belgeleriyle “Yolsuzluk vaaar” deyip, haykırıyor.

 

Kimse duymuyor!

 

Çat Belediyesi’nin eski Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir’den bahsediyorum. 

 

Olayı en başından takip eden isim.

 

Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın kâbusu oldu.

 

Savcılığa gitti.

 

Tehdit ettiler, yemedi.

 

Çamur attılar, tutmadı.

 

Ama o durmadı, durmayacakta.

 

Çünkü çok ciddi iddiaları var.

 

Bunlardan biri de ilçede bulunan Tüysüz Cami…

 

Bakın neler olmuş neler…

 

Buyurun, Mazhar Özdemir’in kaleminden okuyun.

 

Belediye Başkanı Melik Yaşar, ilçede hayırsever vatandaşların yaptırdığı camiyi yolsuzluklarını kapatmak için kullanmıştır.  Yolsuzluklarını aklamak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sanki seferber olmuş, İl Müftülüğü ve Çat Kaymakamlığını da alet etmişler.

 

Belge paylaşıyor.

 

Devam ediyor.

 

“Ek teki trampa yazısı her şeyin belgesi…

Şöyle ki, 1- Çat Belediye Başkanlığı 01.12.2020 tarih ve E.912 sayılı yazı ile Kızılca mahallesi 171 ada 2 parsel 18300 m2 hazineye ait tarlayı, Oyuklu mahallesi 106 ada 153 parselde ve 316.27 m2 yüzölçümlü Tüysüz Camii ile trampa (değiştirmek-takas) etmek için müracaat ediyor. Yolsuzlukları örtme yarışı burada başlıyor. Yazıda bu cami yerinin belediye ek hizmet binası olarak yapıldığı ve daha sonra kuran kursu ve taziye evi olarak kullanılmaya başlanıldığı belirtilmekte ve belediye tarafından yapıldığı söylenmekte. Hiç bir tarafı doğru değil. Bu cami hayırsever vatandaşlar tarafından ve Tüysüz köyü Palandöken Barajı altında kaldığı için onun anısına yapılmıştır. Belediye yapmamıştır. Belediye ek hizmet binası olarak kullanıldığı külliyen yalandır.

 

2- Trampa edilmek istenen yer beton santrali ve bims parke beton elemanları yapılan yer. Herkes biliyor ki, buranın yapıldığını ve yolsuzluk olduğunu 7 aydır kamuoyunun gündeminde. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü buranın boş arazi olduğunu Bakanlığa bildiriyor. Bakanlığa bildirmeden zahmet edilip, devletin arazisi üzerinde ne var bakılmaz mı? Sorumsuzluk ve talanın böylesi görülmüş mü?

 

 3- Yine bu yazıda Çat Kaymakamlığı (İlçe Müftülüğü) 30.11.2020 tarih ve 22 sayılı yazısı ile Camiye ihtiyacı olduğunu bildiriyor. Burada bu yazıdan Çat Kaymakamlığı ve Erzurum İl Müftülüğünün haberi var mı? Kesinlikle yoktur. Çünkü bu tür işlemler Diyanet vakfı tarafından bir kurul vasıtasıyla yürütülmektedir. Kaymakamlık makamı ve Diyanet işleri adına habersiz usulsüz işlem yapılmıştır. İl Müftülüğü ve Çat Kaymakamlığı gelen-giden evrak incelemesi ile durum netleşecektir.

 

Bu işlemler diğer tüm belediyelere de aynen uygulanmaya başlarsa ve herkes burayı örnek göstermeye başlarsa asıl felaket orda başlayacaktır.

 

Baştan sona kadar yalan ve düzmece olan bu duruma son verecek kimse yok mu? Çat neye göre yönetilmekte?’

 

Son sözü de ben edeyim.

 

Başkan Melik Yaşar, daha önce de söylemiştim.

 

Emin ol, bu devran böyle gitmeyecek.

 

ÇAT’ır ÇAT’ır cevap vereceğin günler de gelecek.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dursun Ali Gülmez 26 Temmuz 2021 15:27

    Melik Yaşar'ın nasıl Çat'ı akrabalarından müteşekkil bir örgütle yönettiğini bütün memleket biliyor. Pisliklerini örtmek için camiyi bile işe alet ediyorlar. Sorsan bunlardan Müslümanı yok. Ne gariptir ki sunulan belgelerin bir tanesine bile belge ile cevap veremiyor koskoca belediye başkanı. Sırtını dayamış partisine. Ama biz insanları aptal yerine koyanları, devletin malına el uzatanları, hele hele böyle pişmiş kelle gibi sırıtanları da sandıkta nasıl gömeceğimizi biliyoruz.

  • Kemal Çetinkaş 26 Temmuz 2021 11:39

    Küçücük çatta bunlar oluyorsa diğerlerinde acaba ne dümenler dönüyordur ?

  • Mustafa bey 25 Temmuz 2021 21:20

    Bir günde su sitede CHP veya iyi parti ile ilgili eleştirileri haberi duysam bu siteye saygı duyacam ve adamlar harbiden tarafsız diyeceğim iyi Parti'nin Erzurum sesi haber

  • S.Tazegul 25 Temmuz 2021 17:24

    YİNE SEÇİLİR.SİZ YAZIN GOREVİNİZİ YAPİN.ALLAH İNDİNDE ÖDÜL VAR.GERİSİ ÇATLI'LARA KALMIŞ.UNUTULUR GİDER.

  • S.Tazegul 25 Temmuz 2021 17:23

    YİNE SEÇİLİR.SİZ YAZIN GOREVİNİZİ YAPİN.ALLAH İNDİNDE ÖDÜL VAR.GERİSİ ÇATLI'LARA KALMIŞ.UNUTULUR GİDER.