İlçeler Haber Girişi : 09 Eylül 2014 11:19

Çat'ta hafızlık icazet merasimi

Çat'ta hafızlık icazet merasimi
Erzurum'un Çat İlçe Müftülüğü tarafından Çat Merkez Yatılı Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum'un Çat İlçe Müftülüğü tarafından Çat Merkez Yatılı Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Çat İlçe Müftülüğü tarafından hafızlıklarını ikmal eden 7 öğrenci için düzenlenen program, Çat Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. İl Müftüsü, İlçe Protokolü, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun katılımının olduğu program, meşhur hafızların Kur'an tilavetleri, konferans, hafızlardan sunumlar, ilahi dinletileri, diploma ve ödül töreni ile devam etti.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, törende yaptığı konuşmada, Yüce Allah'ın en büyük mucizesinin Kur'an-ı Kerim olduğunu ve bu Yüce Kitabın kıyamete kadar içerdiği mesajla insanlığı aydınlatacağını ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in insanlığa rehberlik etme ve yol göstermede en büyük kılavuz olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Hasan Çınar,"Kur'an-ı Kerim'in özelliği hiçbir kitaba nasip olmamıştır. Ebediyyete kadar varlığını ve mucizevî özelliğini sürdürecektir. Eğer bugün Kur'an-ı Kerim kaybolsa yeryüzündeki yüz binlerce Kur'an-ı Kerim'i hıfzeden hafız, O'nu oturup yeniden yazarlar. Bugün Çat İlçemizde mezun ettiğimiz 7 hafızımız ve önümüzdeki dönemde mezun edeceğimiz hafızlarla bu ulvî hizmet kıyamete kadar sürecektir. Bu hizmet kervanında fedakârlık gösteren hafızlarımızı, ailelerini ve hocalarını yürekten kutluyorum" dedi.

Çat İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç da Kur'an-ı Kerim'in bugünlere gelmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu vurguladı. Hafızlık makamının en ulvi bir mertebe olduğunu belirten Müftü Kılıç, bu programın Çat ilçesinde ilk defa yapıldığını ve Çat ilçesinin ilk hafızlarını mezun ettiklerini söyledi. Kılıç "Çat ilçemizin ilk hafızlarını canı gönülden kutluyorum. Kutlu bir çığır açmaları vesilesiyle kendilerinden sonra gelen nesillere eşsiz bir örnek olacaklardır. Hafızlarımıza aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in mana ve hükümlerine vakıf olmaları gerektiğini de önemle hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Programda İstanbul ve Erzurum'dan gelen meşhur hafızların okudukları Kur'an tilaveti salonu dolduranları mest etti. Birbirinden güzel ilahi ve kasidelerin de seslendirildiği programda, Çat Müftülüğü Merkez Yatılı Kur'an Kursunda eğitimlerini tamamlayan 7 öğrenciye protokol üyeleri tarafından hafızlık icazet belgeleri, altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.