Spor Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 19:28

Çatlı pehlivana altın

Çatlı pehlivana altın
İşitme Engelliler Dünya Güreş şampiyonasında çifte madalya kazanarak dünya üçüncüsü olan Muhammet Akif Sönmez. GHSİM Müdürü Fuat Taşeksenligil tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.
Erzurumajans-İşitme Engelliler Dünya Güreş şampiyonasında çifte madalya kazanarak dünya üçüncüsü olan Muhammet Akif Sönmez. GHSİM Müdürü Fuat Taşeksenligil tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi. 

Erzurumlu işitme engelli güreşçi Mehmet Akif Sönmez, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i ziyaret etti. Antrenörü İsmail Özkan ve GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses de ziyarette hazır bulundu. Erzurum Genlik Spor Kulübü'nün güreşçisi olan ve Çat'ta ikamet eden Milli güreşçi, İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'ndan çifte madalya ile dönmüştü. İran'da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye adına mindere çıkan Mehmet Akif Sönmez üçüncü olarak bronz madalya kazanarak göğsümüzü kabartmıştı. 15 ülkeden çok sayıda işitme engelli sporcuyu geride bırakarak üçüncü olma başarısı gösteren Çatlı minik pehlivanı Cumhuriyet altını ile ödüllendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, işitme engelli pehlivan ile gurur duyduklarını söyledi. Taşkesenligil, "Sporcumuzu bu büyük başarısının ardından karşılayarak kendisine büyük bir moral aşıladık. İnanıyorum ki, Mehmet Akif, bundan sonra daha büyük başarılar elde edecek" dedi.

Milli güreşçi Mehmet Akif Sönmez, bundan sonra hedefinin Dünya ve Avrupa minderlerinde İstiklal Marşımızı çaldırmak olduğunu ve bunun için çalışacağını söyledi. Antrenör İsmail Hakkı Özkan, "Mehmet Akif'le gurur duyuyoruz, İnşallah bundan sonra Avrupa ve Dünya şampiyonu olacak" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • serhat 01 Ocak 1970 02:00

    sağda ki ele uzanmış ki san ki kendisi başarının mimarı.ne günlere kaldık ya rabbi.ortada yaptığız bişe yok.sahiplenme gelince fotoğraf karesinde bi sürü adam