Ekonomi Haber Girişi : 16 Mayıs 2022 18:15

Çaykur'dan çay fiyatlarına rekor zam!

Çaykur'dan çay fiyatlarına rekor zam!
Yaş çay alım fiyatına yüzde 73 zam yapılmasının ardından Çaykur'dan da zam hamlesi geldi. Kuru çay fiyatına yüzde 43'lük zam yapıldı. Bu zammın enflasyon etkisi 1,25 puan olacak.

ERZURUM AJANS / Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatının yüzde 73'lük zamla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da 30 kuruşa çıkarıldığını açıklamıştı.

 

 

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Çaykur'dan rekor zam kararı geldi.

 

 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Çaykur, çaya ortalama yüzde 43,71 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

 

 

Enflasyon sepetinde ağırlığı yüzde 0,55 olan çaya yapılan zammın enflasyon etkisi 1,25 puan olacak. Kaynak: www.aykiri.com

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikri Takip 16 Mayıs 2022 19:31

    Erzurumluya vız gelir tırıs gider bu işler. Böyle dıj güçlerin oyununu yemez,kavak yaprağında çay demler içer. Hatırlayın 3 veya 4 yıl önce doğal gaz zammı olduğunda zamdan en çok etkilenen Erzurumlu vatandaş ne demişti, "doğal gaz olmazsa biz de tezek yakarız" Ama farkında değildi ki yakacak tezek bile bulmak zordu çünkü kırsalda büyükbaş hayvan da azalmışt.

  • halis demir 16 Mayıs 2022 19:19

    yaş çay alım fiyatına gelen zam anında daha önceden üretilmiş çaya yansıd. bunu yapan devletin çay fabrikası olursa özel çay fabrikaları 5 misli zam yapsa haklıdır. böyle ayıp koskoca çaykura yakışmadı.