Spor Haber Girişi : 14 Ekim 2023 13:14

Çekişme pahalıya mal oldu

Çekişme pahalıya mal oldu
Kocaeli'nde bazı medya mensuplarının maç öncesi ortamı germesi pahalıya patladı. İki takım taraftarlarını karşı karşıya getiren medya hem Kocaelispor'un hem de Erzurumspor'un ceza almasına neden oldu.

Kocaeli’nde bazı medya mensuplarının maç öncesi ortamı germesi pahalıya patladı. İki takım taraftarlarını karşı karşıya getiren medya hem Kocaelispor’un hem de Erzurumspor’un ceza almasına neden oldu

 

 

PFDK, saha ve tribün olayları nedeniyle Kocaelispor-Erzurumspor maçından sonra iki takımında canını yatı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun cezalarından ev sahibi Kocaelispor’un yanı sıra deplasman takımı olan Erzurumspor’da nasibini aldı.

 

Bazı medya mensupları ortamı gerdi

 

Trendyol 1. Ligin 8. haftasında oynanan Kocaelispor – Erzurumspor FK maçında, Kocaelispor ve Erzurumspor “Çirkin ve kötü tezahürat”, “Saha olayları” ve “Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti. Maç öncesinde Kocaeli’nde görev yapan bazı medya mensuplarının yanı sıra sosyal medyanın ortamı germesi iki takımın ceza almasının fitilini ateşledi.

 

Kocaelispor taraftarının elektronik biletleri bloke oldu

 

PFDK tarafından Kocaelispor’a; saha olayları nedeniyle 84 bin TL para cezası, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 24 bin TL olmak üzere toplamda 108 bin TL para cezası ve taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası verilirken, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Doğu Maraton Üst Tribün 326, 301, 302, Doğu Maraton Alt Tribün 101, 126, 125, Batı Numaralı Alt Tribün 111-A, 111-B, 112, 113, 114, 115, 116 numaralı bloklarda yer alan seyircilere ligin 10. Haftası içerisinde Yıldız Entegre Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak olan Gençlerbirliği maçına giriş yasağı geldi.

 

PFDK’nın cezasından Dadaş’ta nasibini aldı

 

Kocaelispor-Erzurumspor maçında Mavi-beyazlılar deplasman takımı olmasına rağmen taraftarları cezalandırıldı. Erzurumspor , Kocaelispor ile oynadığı karşılaşmada, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ve çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribün 316-A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamında Erzurumspor FK taraftarlarına deplasman yasağı geldi.

 

PFDK’nın Erzurumspor FK’a vermiş olduğu cezalar şu şekilde:

 

“Erzurumspor FK’nın, 06.10.2023 tarihinde oynanan Kocaelispor–Erzurumspor FK Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün 316-A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.” Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emekli 15 Ekim 2023 18:54

    Daha maça on gün var zamanında erzurumspor taraftarı kümeye diye bağırdılar diye neymiş efendim bu tezaruhatı unutmadık unutturmayacağız gel bakalım erzurumspor diye yerel basında bir sürü haber yaptılar bunun tek sorumlusu yerel basındır.Yerel basındakilere soruyorum esas söz verilipte uygulanmayanları yazsanızda Kocaeli halkı herşeyi görse duysa nerde sizde o yürek.

  • Dadaş Suat 15 Ekim 2023 13:00

    Maça 3 gün kala körfez ekibinin medyası ortalığı gerek yazılar yazdılar burdan yazdım boş kalem yazarları ortalığı germeyin diye en az 6 boş köşe yazarına aynı kelimeyi kullandım taraftarları kullanma bunun ikinci maçı var zarar görürsünüz ama gel gör ki sonuçları maçtan sonra ortaya çıktı