Siyaset Haber Girişi : 01 Nisan 2014 11:41

Çelik: Twitter yasağı kalkabilir

Çelik: Twitter yasağı kalkabilir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Ben de Twıtter'ın açılmasını isteyenlerdenim.
Erzurumajans-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Ben de Twıtter'ın açılmasını isteyenlerdenim. Bu kapsamda olumlu bir diyaloğun başladığını söyleyebilirim." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Twitter veya Youtube Türkiye'de bir temsilcilik açarak veya avukatlarını, temsilcilerini buraya göndererek TİB'in veya BTK'nın gerektiği zamanlarda kendisine müracaat edebileceği ve bu müracaatları olması gereken makul sürelerde sonuçlandırılabileceği bir muhataplık sistemi oluşturabilirse derhal bu yasak kalkabilir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çelik, "Bu sekizinci sandık zaferimiz. Milli iradenin zaferidir. Halkın iradesine ipotek koyamayız. Halkımıza güveniyoruz" dedi.

"TWİTTER YASAĞI KALKABİLİR"


Bir soru üzerine Twıtter'ın açılmasını istediğini belirten Çelik, bu kapsamda olumlu bir diyaloğun da başladığını ifade etti.

"Yazılı medyada veya yazılı medyada haysiyet cellatlığı yapmak, insanların itibarlarını alt üst etmek, onların özel hayatlarını deşifre etmek eğer suç ise. Niçin sanal medyada veya sosyal medyada sevap olsun" diyen Çelik, konuşmasına söyle devam etti: "Siz mesela hakkınızda iğrenç şeyler ortaya atılıyor, hakaret ediliyor diye Twitter yetkililerine, 'bunu engelleyin' diyorsunuz. Sanki duvara karşı konuşuyorsunuz. Eğer sizi bir uluslararası firma benim ülkemin kanunlarını hiçe sayıyorsa benim de onu tanımama gibi bir hakkım var. Ben bir Twitter kullanıcısıyım. Bizim sanal aleme karşı bir tavrımız olamaz. Twitter veya Youtube Türkiye'de bir temsilcilik açarak veya avukatlarını, temsilcilerini buraya göndererek TİB'in veya BTK'nın gerektiği zamanlarda kendisine müracaat edebileceği ve bu müracaatları olması gereken makul sürelerde sonuçlandırılabileceği bir muhataplık sistemi oluşturabilirse derhal bu yasak kalkabilir. Aksi halde yasak devam eder. Ben de Twıtter'ın açılmasını isteyenlerdenim. Bu kapsamda olumlu bir diyaloğun başladığını söyleyebilirim."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.