Erzurum Haber Girişi : 11 Kasım 2011 14:33

Çevre uzmanlarından ucuz kömür uyarısı

Çevre uzmanlarından ucuz kömür uyarısı
Havaların soğumasıyla birlikte kömür kullanımındaki artış, çevre ve hava kirliliğinde önemli bir sorun oluşturmaya başladı.
Erzurum Ajans-Havaların soğumasıyla birlikte kömür kullanımındaki artış, çevre ve hava kirliliğinde önemli bir sorun oluşturmaya başladı. Açık ve ucuz kömürü tercih eden vatandaş hem parasından oluyor hem de çevreyi kirletiyor.

Erzurum’da hava kirliliğinin önemli bir sorun olduğunu belirten yetkililer, kirliliğin hem kullanılan yakıtın cinsinden hem de yakıtların bilinçsizce kullanılmasından kaynaklandığını söylediler. Bu konuda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini kaydeden yetkililer, kapalı kömürlerin tercih edilmesini istediler.

Vatandaşların kömür kullanımında titiz davranmaları gerektiğinin altını çizen yetkililer, “Kullandıkları kömürlerin ucuz değil kaliteli olmasına dikkat etsinler. Yanlış kömür kullanımı hem hava kirliliğine neden oluyor hem de vatandaş farkında olmadan fazla para ödüyor. Torbalanmış kömürler hem çevre temizliği hem de kullanım açısından daha elverişli. Vatandaşlar, etiketi olmayan kömürleri almasınlar” diye konuştular
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.