Erzurum Haber Girişi : 19 Haziran 2014 13:50

Ceylan, ''Irak Türkmenleri sahipsiz kalmasın''

Ceylan, ''Irak Türkmenleri sahipsiz kalmasın''
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, bin yıldan beridir aynı coğrafyada yaşayan Türkmen kardeşlerimizin maalesef son günlerde Irakta 'ki kanlı terör örgütlerinin saldırılarıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Erzurumjans-Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, bin yıldan beridir aynı coğrafyada yaşayan Türkmen kardeşlerimizin maalesef son günlerde Irakta 'ki kanlı terör örgütlerinin saldırılarıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İslam ve cihad adına yola çıkan gözü dönmüş ırkçı terör örgütleri Işıd başta olmak üzere diğer terör gurupları Irak'ın Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer Türkmen kentlerinde yaşayan savunmasız Türkmenler'e karşı çok vahşi bir şekilde saldırılarda bulunduğunu dile getiren prof. Dr. Ceylan, "Yaşanan bu vahşi saldırıların bir an önce son bulmasını diliyor, başta devletimiz olmak üzere Uluslararası camiaların bu konuda derhal harekete geçmesini diliyoruz. Aksi halde çoluk çocuk, yaşlı demeden savunmasız Türkmen kardeşlerimiz, adeta bir soykırımla karşı karşıya kalacaklardır. Bu nedenle bu terör örgütlerinin yaptıklarını bir sivil toplum kuruluşu olarak şiddetle kınıyor, gönlümüzün, dualarımızın ve yardımlarımızın Türkmen kardeşlerimizle olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurur, bir an önce bu vahşetin son bulmasını diliyoruz." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.