Bölge Haber Girişi : 10 Şubat 2010 09:54

Ceylan'ın uluslararası kapak çalışması!..

Ceylan'ın uluslararası kapak çalışması!..
Atatürk Üniversitesinde görevli öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları, yerli yayın organlarında olduğu gibi, uluslararası nitelikteki bilimsel dergilerde de yer buluyor.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesinde görevli öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları, yerli yayın organlarında olduğu gibi, uluslararası nitelikteki bilimsel dergilerde de yer buluyor.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın “Urartu Dönemine Ait Yeni Bulgular” isimli bilimsel çalışması, dünyaca ünlü “Anatolian Studies” dergisine kapak oldu. İngilizce yayımlanan ve her sayısı dünyanın dört bir yanındaki kütüphanelere ulaştırılan dergide, Ceylan’ın yaptığı araştırmalar ışığında Urartu dönemine ait bulgulara yer verildi.

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, anılan derginin çok sayıda araştırmacı ve bilim adamı tarafından devamlı takip edildiğini belirterek, “Erzurum’da yapılmış olan bir araştırmanın bu dergide kapak konusu edilmesi, araştırmacılar ve bilim adamlarının dikkatini bu bölgeye çekecektir” dedi.

Ülkenin ve bölgenin tanıtılmasında bu tür çalışmaların büyük rol oynayacağına vurgu yapan Ceylan, bilim adamlarının ilgisini Erzurum’a çekebilmenin, hem tarih, hem de kültür turizmi açısından önemli bir adım olacağı görüşünü savundu.

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığımız araştırmanın değerlendirmesini yapan ‘Anatolian Studies’in yazı grubu, dergiye kapak olarak Urartular dönemine ait bulguları yerleştirdi. Her sayısında yer alan bilimsel araştırmalarla ses getiren söz konusu yayın organının, son sayısında Erzurum’a ve Urartular dönemine yer vermiş olması, şahsım adına gurur verici bir olaydır. Şu andan itibaren bilim adamları ve araştırmacılar için artık Türkiye, Doğu Anadolu ve Erzurum gerçeği vardır. Araştırma dolayısıyla, bölgemize ve ilimize çok sayıda bilim adımının geleceğine yürekten inanıyoruz. Böylece bölgemizin tanıtımı ve turizmine de katkı sağlamış olacağız.”



 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.