Cezaevi değil, fabrika

Narman'da öyle bir cezaevi yapıldı ki, yalnızca Narman değil, diğer ilçeler bile sevinecekHemşerimiz Burhanettin Eser, tam da soyadına yaraşır bir başarıya imza attı.

İşte memleket sevgisi ve hizmet aşkı böyle olur...

Narman'da yapımı tamamlanan ve yakın bir gelecekte açılacak olan Narman Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, et ve süt ürünleri üretimi yapılacak. Yıllık 200 milyon liralık bir girdi elde edilecek.

PARA BASACAK 

Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan ve yaklaşık 25 milyon liraya malolan Narman Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda her gün kırk büyükbaş hayvan kesilecek ayrıca, ayran, yoğurt, yağ ve peynir üretimi yapılacak.

HEMŞERİ DESTEĞİ 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Erzurumlu Burhanettin Eser'in girişimleri ile Narman'da kurulan infaz kurumunda kalacak olan hükümlüler, bir yandan cezalarını çekerken diğer yandan da ekonomiye katkı sunacaklar.

ADI SEVİMSİZ, KENDİ SEVİMLİ! 

Geçtiğimiz yıllarda, bir çok küçük ilçede olduğu gibi Narman'da da adliyenin kapatılmasıyla birlikte, zaten ekonomisi zayıf olan ilçe mali sarsıntı yaşadı. Narman'ın imdadına son anda Adalet Bakanlığı yetişti. Bu ilçenin yanı sıra Oltu, Tortum, Olur, Şenkaya, ve Uzundere gibi yerleşim birimlerine de umut olan Narman Açık Ceza ve İnfaz Kurumu, yapacağı üretimle, bölgeye can suyu olacak. Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser'in ciddi bir mücadelesi sonucu yapılan bu kurumun adı her ne kadar sevimli olmasa da yapacağı hizmetle durma noktasına gelen bölgede hayvancılığın yeniden yükselen değer olmasına yol açacak.

PAZAR SORUNU OLMAYACAK 

İnfaz kurumunda günlük 40 büyükbaş hayvan kesilecek. Elde edilecek et, ülke 
genelindeki cezaevlerine satılacak. Öte yandan aynı çatı altında süt ve süt ürünleri imalatı da gerçekleştirilecek. Yasa gereği bu kurumlarda yapılan üretimler,  ihale mevzuatına tabii olunmadan resmi kurumlara satılabiliyor.
 
Uzmanlar bu kurum sayesinde Erzurum'a yıllık 200 milyon liranın üzerinde bir girdi 
kazandırılacağını bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Turan 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet Şener ağabey sen gerçekten yazar mısın yoksa sadece yazar mısın?

  • Hayrullah 01 Ocak 1970 02:00

    başlığı görünce birden heyecanlandım ama ne yazıki bu da fos habermiş. yani bir anda aklıma erzurumda fabrikalar açılacak zanettim kusura kalmayın hadi bol hayırlı günler.

  • Mehmet Yalçın 01 Ocak 1970 02:00

    Şimdi sıra geldi hep beraber suç işleyip mahkum olmaya.Dışarda iş olmadığına göre ufak yolu bi tecavüz felan sonra hoop içeri oradanda fıstık gibi bir iş.hem kpss falanda gerektirmez.işten atılma riski de yoktur.Böyle bir olaya sevinilebilmesi ....akıl, izan beyler!!!

  • Cihat Çelebi 01 Ocak 1970 02:00

    Yazık çok yazık... Erzurum da üniversite mezunu gençler batıda iş arıyor, memlekette üniversite mezunu bir mühendisin, bir mimarın, bir işletmecinin girebileceği iş yok, sanayi yok, tarım sektörü üzerine herhangi bir çalışma yok, sokak başıboş serseri mayın gibi gezen gencecik insan dolu lakin yazarımız cezaevinin açılması ve yaratacağı pazardan memnun...Sokaktaki genci istihdam etmezseniz evet yazarımız haklı o gençleri cezaevlerine gönderir yazarında memnuniyetle bahsettiği cezaevlerinde istihdam edersiniz... Vizyon bu oldukça bu memleketin gelişmemesi çok doğal

  • erdal doğan 01 Ocak 1970 02:00

    PES YANİ.CEZAEVİ AÇILDI DİYE BUNUDA PROJE DİYE MİLLETE SATIYORSUNUZ YA HAkİKAKETN PES.yorumu yayınlmayacaksınız muhtemelen ama yeni türkiye bu olsa gerek.Neden gerçek gündemden bu kadar kaçıyorsun Mehmet şener.Haber bulmak istiyorsan çık sokağa esnafa bak suriyelilere bak geçim derdine bak.

  • Bahriye DUYMUŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Sn:Burhanettin Eser` in girişimleri ile ekonomiye sağladığı 200 milyon liranın üzerinde bir girdi den dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.