Siyaset Haber Girişi : 25 Mayıs 2023 12:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'a yapacağını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'a yapacağını açıkladı
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Babala TV Youtube kanalının Mevzular Açık Mikrofon programı yayınlandı. Kılıçdaroğlu, programda Erzurum'u gündeme getirdi.

Oğuzhan Uğur'un sunduğu ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programının 15’inci bölüm yayınlandı.

 

4 saat 11 dakika süren programda katılımcıların sorularını cevaplandıran Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiyle ilgili konuşmasında Erzurum’a hayvancılıkla ilgili ürünleri geliştiren ve büyüten bir sanayi kuracağını vadetti.

 

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu.

 

 

“Türkiye bu bölgenin en güçlü ve dominant ülkesi olmak zorundadır. Bakın bizim bir hayalimiz var Allah nasip ederse göreceksiniz. Bütün Akdeniz havzasının en güçlü ve en dinamik ülkesi haline getireceğiz Türkiye’yi. Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar olan havzayı katma değeri yüksek  ürün üreten bir bölge haline getireceğiz. Olağanüstü bir bölge olacak. Erzurum’a ayrı bir şey yapacağız. Hayvan ve hayvancılıkla ilgili ürünleri geliştiren ve büyüten bir sanayi orada inşa edeceğiz.

 

Bakın size bir şey ifade edeyim. Ortadoğu ve Kafkasların yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. 500 milyon dolar bile alamıyoruz. Erzurum’un yaylaları niye böyle oldu, neden böyle oldu? Bütün bunların hepsini, ekonomiyi gizliyoruz hep ekonomide olan şeyleri başka yerlere taşıyoruz. Bakın Türkiye fakirleşmeye başladı.” Haber: Erdem ARDAHAN  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ihsan 26 Mayıs 2023 16:13

    Hesap uzmanı olan birinin, toplamları %1 etmeyen partilere 10'ar 15'er milletvekili vermesinin ardından, bölgedeki et işine de el atacak olması beni kaygılandırıyor.

  • Ters düşünceler :) 26 Mayıs 2023 11:12

    Hala yayla, köy, hayvancılık, tarım, kalkınma, eşit adil paylaşımdan, adaletten, insanca yaşamaktan, tarafsızlıktan, eğitimden bahsediyorlar. Vatan elden gidiyor, Ezan tehlikede haberleri yok.

  • kadir 25 Mayıs 2023 23:44

    size de bakanlık teklif etti mi :)

  • Ömer 25 Mayıs 2023 19:04

    CHP ye kim inanıyor kimse inanmıyor . Bay Kemal?e Erzurum?u haritada göster Edirne tarafında arar abartmıyorum . Türkiye den haberi yok dünyadan haberi yok . Milletin meselelerinden haberi yok . Eline kağıdı tutuşturup konuşturuyorlar . Boş vaadler var .