Siyaset Haber Girişi : 20 Ocak 2016 18:30

CHP'li Altay: Devlet saklambaç oynayamaz

CHP'li Altay: Devlet saklambaç oynayamaz
CHP Grup Başkan Vekili Altay, Hakkâri il merkezinin Yüksekova'ya, Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınmasına ilişkin, "Devlet kendi topraklarında kendi egemenliğinde saklambaç oynayamaz" dedi.

Erzurumajans-ANKARA (ANKA)-CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Hakkâri il merkezinin Yüksekova'ya, Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınmasına ilişkin, "Devlet kendi topraklarında kendi egemenliğinde saklambaç oynayamaz" dedi.


-"PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TAŞERON KOMİSYON GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR"-


Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Torba Kanunlara işaret ederek, "Hem torba hem temel kanun olması da hem Anayasaya hem TBMM'ye çok açık aykırılık teşkil etmektedir. Plan ve Bütçe Komisyonu taşeron komisyon gibi çalıştırılıyor" dedi.


-BAŞBAKAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU-


Başbakan'a çağrıda bulunan Altay, "Başbakan'ı sözünde durmaya, verdiği söze sadık olmaya buradan aracılığınızla bir kere daha çağırıyorum" diye konuştu.


-"VALİ TABELALARININ KAÇIRILMASI"-


Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye taşınmasına ilişkin de Altay şöyle dedi:


"Sandıkları taşıma anlayışı fikri AKP'nin, Köşk'ü saraya taşıma anlayışı fikri AKP'nin, Süleyman Şah Türbesini sınıra taşıma anlayışıAKP'nin. Bu yaklaşımdan sonra şimdi de vali tabelalarının kaçırılması, bir yerlere taşınmasından neyin murad edildiğini biz anlayabilmiş değiliz. Devlet kendi topraklarında kendi egemenliğinde saklambaç oynayamaz. Devletin şimdi yapmak istediği tam olarak budur. Devletin itibarını inandırıcılığını ve güvenirliliğini sarsmaya bu hükümetin hakkı yoktur."


-"KÜRT SORUNU NE DAĞDA NE ADA'DA ÇÖZÜLÜR"-


CHP'nin başından beri Kürt sorununun TBMM'de çözülmesi gerektiğinin altını defalarca çizdiğine dikkat çeken Altay, "Kürt sorunu ne dağda ne Ada'da çözülür. Kürt sorunu TBMM'de çözülür. Hükümetin derhal bölgedeki olup bitenlerle ilgili olarak TBMM'ye bilgi vermesi bir zarurettir" dedi.


-CİZRE-


Cizre'de yaşananlara işaret eden Altay, şöyle devam etti:

"Bugün bölgede an itibarıyla da Cizre'de yaşananlar Türkiye'de kabul edilebilir durumlar değildir. Bunu söylerken devletin terörle etkin mücadelesini savunuyoruz ve destekliyoruz. Ancak devlet terörle etkin mücadele ederken terör örgütü gibi davranmamalıdır. Devletin bir teröristi etkisiz hale getireceğim diye onunla birlikte mecburen aynı binada tutulmak zorunda kalmış masum çocukları masum anneleri bombalaması, tankla onlara füze atması bomba atması da kabul edilebilir bir durum değildir.


Hendeklerin sorumlusu terör örgütleri kadar AKP'nin o bölgeye bu soruna yönelik politikasızlığının ve tutarsızlığının ikircikli politikalarının bir ürünüdür."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklama yaptığını ifade eden Altay, "Çözüm süreci boyunca PKK'nın ilçe merkezlerini kasaba merkezlerini il merkezlerini mühimmat, cephane, lojistik, silah ve insan kaynağıyla doldurduklarını ifade etti. Bu şudur; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.


-"TBMM GENEL KURULU'NDA MÜTEADDİT DEFALAR BEN VE DİĞER MİLLETVEKİLLERİ ERDOĞAN İÇİN DİKTATÖR BENZETMESİNİ YAPTI"-


"Diktatör" tartışmasına değinen Altay, şöyle devam etti:

"TBMM Genel Kurulu'nda müteaddit defalar ben ve diğer milletvekilleri Erdoğan için diktatör benzetmesini yaptı. Garipsediğim şudur, TBMM Genel Kurulu'ndaki iktidar partisine mensup milletvekilleri bu konulara refleks göstermezlerdi. Şimdi kurultaydan sonra ne oldu da önce Sayın Cumhurbaşkanı sonra Başbakan sayın bakanlar ve sayın milletvekilleri koro halinde böyle bir defansa böyle bir reflekse başvuruyorlar. Bunu da ben anlayabilmiş değilim.


Diktatör lafına bozulmuyor diktatör bozuntusu lafına bozuluyor. "

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.