Siyaset Haber Girişi : 28 Mart 2016 19:38

CHP'li Erol: Teröre 32 yılda 40 bin can verdik, 1.5 trilyon dolar harcandı

CHP'li Erol: Teröre 32 yılda 40 bin can verdik, 1.5 trilyon dolar harcandı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 'Sorun Doğu'da, Çözüm Batı'da' sloganı ile çıktığı Türkiye gezisinde 52'nci il olan Erzurum'a geldi.
Erzurumajans-CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 'Sorun Doğu'da, Çözüm Batı'da' sloganı ile çıktığı Türkiye gezisinde 52'nci il olan Erzurum'a geldi. 

Gürsel Erol, Türkiye'nin teröre 32 yıllık süreçte 40 bine yakın can verdiğini, 1.5 trilyon dolar harcandığını, ancak yine başlanan noktada bulunduğumuzu söyledi. 

CHP'li PM üyesi Gürsel Erol'uin Dilaver Otelde dün düzenlidiği toplantıya CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Çat İlçesi Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Yaklaşık 1 ay önce Türkiye gezisine çıktığını ve bugüne kadar 52 kente gittiğini ifade eden Milletvekili Gürsel Erol, bazen bir günde 2-3 vilayeti dolaştığını belirtti. Erol, "Sizlerin önerilerini, eleştirilerini aldıktan sonra bunları partimizin yetkili organı ve parti meclisimize rapor halinde sunacağım. Çözüm önerilerimizi kamu oyuna, partimizin kurumsal politikaları olarak açıklayacağız. Büyük panalller, konferanslar yapabiliriz. İlçelerimizi, vatandaşı gezeceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisinin ülkemizin üniter devlet yapısının korunması Cunhuriyete sahip çıkılması ve yurttaşlarımızın yurttaşlık haklarını, can güvenliklerinin korunmasıyla ilgili ulusal politikalarımızı tüm Türkiye'ye açıklayacağız" dedi.

PKK terör örgütünün ilk eylemini 1984 yılınde Eruh katliamı ile gerçekleştirdiğini ifade eden Erol, 32 yılda yaklaşık 10 bin kamu görevlisinin şehit edildiğini bölge insanıyla birlikte bu sayının 40 bine yakın can kaybına ulaştığını bildirdi. Erol, şunları söyledi: 

"3 bin 428 köy boşaltılmış ve bölgede 4 milyon insan zorunlu olarak büyük kentlere göç etmek zorunda kalmıştır. Gittikleri büyük kentlerde ne kendi kültürlerini yaşatabilmişler ne de o gittikleri kentin kültürüne entegre olabilmişler. Yaşadıkları yerde kültür çatışması ve sosyal çalışmalarla karşı karşıya kalmışlar. Bu işin bir de devletimize ekonomik bir maliyeti var, bunu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıkladı. 32 yıl içinde devlet kaynaklarımızdan ve devlet bütçemizden terörle mücadeleye harcadığımız para 1.5 trilyon dolar. Bu 1.5 trilyon doları söylediğim zaman parasal büyüklüğünü tahmin edemeye bilirsiniz. 1.5 trilyon dolar demek 1000 tane boğaz köprüsü, 833 tane Mammaray'ın maliyeti veya 375 tane yeni Atatürk barajının yapılması demek. Şu anda bizim iç, dış, özel sektör ve kamu borcumuzun toplamı 600 ile 700 milyar dolar arasında. Yani 32 yılda teröre harcadığımız 1.5 trilyon dolar şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış borçlarının toplamının 2 katından fazla. 32 yıl önce devlet adına, Cumhuriyet adına, kamu adına, yurttaşlık adına, terör orgütleri hangi tehlikede ise ülkemiz için şu anda yine aynı tehlikelerle karşı karşıyayız. Bakın bu 32 yıllık süreçte devlet yönetiminde neler değişti.  32 yıl süre içerisinde 6 Cumhurbaşkanımız, 10 Başbakan, 11 Genelkurmay başkanı, 23 İçişleri Bakanı ve 20 hükmet değişti. Türk siyasi tarihinde faliyet gösteren siyasi partilerin hemen hepsi dönem dönem ya tek başına iktidar oldular ya da iktidar ortağı olarak hükumet kurdular. Kendi bakış açılarıyla ve partilerinin proğramları doğrultusunda terörle mücadele adı altında politikalar uyguladılar. Ama ne yazık ki hala aynı sorunla karşı karşıyayız."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.