Siyaset Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

CHP`li İnce: ``Başbakan,Kaçma buraya gel``

CHP`li İnce: ``Başbakan,Kaçma buraya gel``
Muharrem İnce, Başbakan Tayyip Erdoğan`a, "1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun, 1991 doğumlu Mehmetçikler için Meclis`e gelmiyorsun" diye tepki gösterdi. İnce, Başbakan`a, "Kaçma buraya gel" diye çağrıda bulundu.

Erzurum Ajans-CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, terörle ilgili genel görüşmenin yapılacağı gün Suudi Arabistan prensi için taziyeye gidecek Başbakan Tayyip Erdoğan`a, "1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun, 1991 doğumlu Mehmetçikler için Meclis`e gelmiyorsun" diye tepki gösterdi CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, terörle ilgili genel görüşmenin yapılacağı gün Suudi Arabistan prensi için taziyeye gidecek Başbakan Tayyip Erdoğan`a, "1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun, 1991 doğumlu Mehmetçikler için Meclis`e gelmiyorsun" diye tepki gösterdi. İnce, Başbakan`a, "Kaçma buraya gel" diye çağrıda bulundu.
 
-"BAŞBAKAN MECLİS`TEN KAÇIYOR"-

İnce, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan`ın Suudi Arabistan`a yapacağı taziye ziyaretini eleştirdi. Suudi Arabistan velihat prensine Allah`tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan İnce, "Cenazesi dündü. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve iki AKP`li milletvekili katıldı. Arınç, "Başbakanımız da cenazede bulunmak istedi. Ama Aliyev`le İzmir`de programı olduğu için ben katıldım` dedi. Aliyev ile toplantısı için cenazeye gitmiyor, bugün ise taziyeye gidiyor. Başbakan Meclis`ten kaçıyor" dedi.
 
Başbakan Erdoğan`ın uçağının 14.30`da olduğunu belirterek, "Kaçma buraya gel" çağrısı yapan İnce, "Sen taziyeye yarın öbür günde gidebilirsin. 1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun 1991 doğumlu Mehmetçikler için Meclis`e gelmiyorsun" diye tepki gösterdi.
 
-"BAŞBAKAN`A YAZIKLAR OLSUN"-

Başbakan Erdoğan`ın terörle ilgili genel görüşmenin ön görüşmelerine de katılmadığını hatırlatan İnce, "Bugün Meclis`te terörü konuşuyoruz. Ölümü, kanı, bombaları, mayını konuşuyoruz. Gencecik fidanların albayrağa sarılı tabutlarını konuşuyoruz. Milli iradeye saygısı yok. Başbakan, "Meclis ne derse desin, ben bildiğimi okuyorum` diyor. Başbakan nerede? Bu ülkenin milletvekili vatandaşı olarak `Yazıklar olsun` diyorum. Nereden kaçıyorsun. Niye gelip bilgi vermiyorsun. Oslo yerine Riyad`a mı gidiyorsun. Oslo görüşmelerini Riyad`da mı yapacaksın" dedi.

İki aylık çocuğunu Biga`da bırakarak Van`da öğretmenlik yaparken depremde hayatını kaybeden öğretmen Öznur Karaman`ın bir mektubunu okuyan İnce, "Bunlar ortada iken, -Allah rahmet eylesin- 80 yaşında, uzunca sürece de yaşamış bir dost devletin yöneticisi defnedilmiş, taziyeye üç gün sonra git. Başbakan Meclis`ten neden kaçıyor. Çağrım şudur. Yanlıştan dönmek erdemdir. Kaldırma o uçağı, gel Meclis`e bilgi ver" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.