Cıfıt Çarşısı ve ben!

Bazı deyimler vardır halk arasında kullanılan.. Bunlardan birisi "İçin cıft çarşısı gibi"dir. Bu cıfıt çarşısı deyimi nedir, ne değildir herhalde doğru dürüst tanımı da yapılmaz! Ama belli bir maksat için söylendiği bellidir ve bunu hem o tanımı yapan hem de o tanıma layık görülen az-çok bilir.


İstanbul gezim esnasında bir çok ilginç olayla karşılaşıyorum. Özellikle de kiliseleri, hanları, hamamları, gece kulüpleri, sokak şarkıcıları, tatlıcıları, meczupları delileri, velileri, türkü evleri ve kafeleri işe meşhur Beyoğlu'nda adeta yok yok! İşte o sıkça kullandığımız 'cıfıt çarşısı' da mevcut burada! Dün akşam gezerken tam da bu çarşının önünden geçtim. Hayati Bilge uyarmasa bu çarşıyı 'es' geçecektim. Ama hiç böyle önemli bir yeri es geçmem mümkün mü? En azıdan benim es geçmemem lazım! O an kapalı bulunan Cıfıt çarşısının hemen önünde durdum o anı resmettirdim (Artık ne kadar gerekliyse). Bu resim ile özellikle de yaklaşan ETSO seçimlerine bir gönderme yapayım istedim! Ne bileyim, en azıdan ETSO seçimleri ile ilgili benim de içim cıfıt çarşısı olabilir diye düşündüm! Bu konuda yazdıklarımı da hatırladıkça bu seçimlerle çarşı ile içimin uyumlu olduğu hissine kapıldım. Seçim ne olur, seçimden çıkacak sonuç Erzurum ekonomisine ne etki yapar, kim olsa iyi olur, kim olmasa kötü olmaz gibi düşünceler içimin cıfıt çarşısı olduğunu anlatıyor zaten . Ee, hal böyle olunca da Beyoğlu'nda faaliyette bulunan Cıfıt Çarşısı da tam bana bugün için 'cuk' oturdu sanıyorum. Hadi kalın sağlıcakla..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.