Türkiye Haber Girişi : 07 Haziran 2023 16:10

Çiftçi rakamlardan memnun

Çiftçi rakamlardan memnun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arpa ve buğday alım fiyatlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar çiftçiyi memnun etti. Buna göre, ekmeklik buğday ton başına 8 bin 250 TL, arpa ise ton başına 7 bin TL' den alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arpa ve buğday alım fiyatlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar çiftçiyi memnun etti. Buna göre, ekmeklik buğday ton başına 8 bin 250 TL, arpa ise ton başına 7 bin TL' den alınacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurumlu çiftçi Şahset Karaman beklenilen rakamı aldıklarını ifade ederek, TMO’nun ürün alım garantisi vermesini, çiftçiyi özel sektöre muhtaç etmemesi gerektiğini belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin arpa ve ekmeklik buğday alım fiyatları çiftçinin yüzünü güldürdü. Erdoğan, TMO’nun ekmeklik buğdayı ton başına 8 bin 250 TL, arpayı ise ton başına 7 bin TL' den alacağını duyurdu. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticileri, buğdayda ton başına Bin TL, arpada ise ton başına 500 TL hububat üretim primi verilecek. Destek ödemesiyle birlikte çiftçiye toplamda ekmeklik buğday için 9 bin 250 TL, arpa için ise 7 Bin 500 TL ödenecek.

 

 

Beklenen açıklama geldi

 

Erzurum’da uzun yıllardır çiftçilik yapan Şahset Karaman açıklanan rakamlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Toprak Mahsulleri Ofisi, ekmeklik buğdayı ton başına 8 bin 250 TL, arpayı ise ton başına 7 bin TL' den alacağını açıkladı. Bunun dışında Bakanlık ÇKS'ye kayıtlı üreticileri, buğdayda 1000 TL/ton, arpada ise 500 TL/ton hububat üretim primiyle destekleyecek. Verilecek olan bu Bin liralık desteğin Bin 500-2 Bin civarında olmasını isterdik. Onun dışında buğday ve arpa alım fiyatlarından memnunuz. Beklediğimiz rakamların açıklanması çiftçimizi sevindirdi.  Fiyatların yanı sıra isteğimiz şudur; TMO ürünlerimize alım garantisi versin. Çiftçimizi özel sektöre, fabrikatörlere ezdirmesin. Bu yıl alınan yağışlardan dolayı çok ekstrem bir durum olmadığı sürece beklediğimizin üzerinde bir verim alacağız.  Verim çok ve dolayısıyla yüksek rekolte bekliyoruz. Geçen sene 243 bin ton buğday rekoltesi elde ettik. Bu yıl da 250 bin tonun üzerinde rekolte bekliyoruz. 1,5 milyon dekar hububat ekim alanında ise yüzde 30 oranında verim artışı öngörüyoruz” ifadelerine yer verdi. Kaynak/Pusula