Erzurum Haber Girişi : 28 Haziran 2021 10:01

Çiftçiler dört gözle bitmesini bekliyor!

Çiftçiler dört gözle bitmesini bekliyor!
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ndeki Sarıyar Barajında gövde kazıları, dolgu, membran, dolusavak, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon ve yol imalatlarının tamamlandığını açıkladı.

ERZURUM AJANS - DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirten Genel Müdür Kaya Yıldız, bu sayede tarımda verimin arttığını, üretim deseninin çeşitlendiğini ve çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artış yaşandığını dile getirdi.

 

 

Bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ettiğini söyleyen Genel Müdür Yıldız, Şenkaya ilçesindeki Sarıyar Barajında çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 

 

Yıldız şunları söyledi. “Şenkaya Sarıyar Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile bin 600 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak. Baraj gövde kazıları ve dolgusu, membran, dolusavak, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon ve yol imalatları tamamlandı. Baraj rezervuar alanından etkilenen köy içme suyu hattının deplase imalatlarına devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 30 metre ve su depolama kapasitesi 0,63 hm3 olan Sarıyar Barajının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 360 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.