Erzurum Haber Girişi : 06 Nisan 2016 14:23

Çifte Minarelere döşenen borulardan Vali Bey'de rahatsız olmuş!

Çifte Minarelere döşenen borulardan Vali Bey'de rahatsız olmuş!
Çifte Minareli Medrese'nin dört bir yanında kar ve yağmur sularının tahliyesi için duvarlar üzerine döşenen borular hakkında açıklama yapan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ''Görüntüden ben de rahatsız oldum'' dedi.
Erzurumajans-Yaklaşık 7 milyon lira harcanarak aslına uygun şekilde restore edilen ve Mayıs ayında turizme açılacak olan Çifte Minareli Medrese'nin dört bir yanında kar ve yağmur sularının tahliyesi için duvarlar üzerine döşenen borular ise tartışma konusu oldu. 

AYNI BORULAR ULU CAMİİ'NİN DUVARLARINA DA DÖŞENMİŞ

Önümüzdeki Mayıs ayına kadar yeniden turizme açılması beklenen ve müze olarak hizmet vermesi gündemde olan Çifte Minareli Medrese'nin çatı kısmında yapılan çalışmadaki yeni uygulamalar eleştirilere hedef oldu. Önce havalandırma için medresenin arka bölümünü çelik bir yapı konuldu. Ardından, arka tarafa yapılan merdiven için cam bölme inşa edildi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayıyla yapılan restorasyonda, son olarak tarihi yapının çatısındaki kar ve yağmur sularını taşıyacak olan 15 ayrı çelik boru monte edildi. Çifte Minareli Medrese'nin yanı başındaki tarihi Ulu Cami'de de restorasyon sırasında benzer tahliye boruları yaptırıldığı dikkat çekti. 

Çifte Minareli Medrese'deki borularla ilgili Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını bildirdi. Yöneticiler, projelerin Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu onayladığını ancak uygulayıcıların Vakıflar Bölge Müdürlüğü olduğunu belirttileri. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili sorular karşısında sessiz kalmayı tercih etti. 

VALİ ALTIPARMAK: GÖRÜNTÜDEN BEN DE RAHATSIZ OLDUM

Restorasyonun ve boruların Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayıyla yapıldığını söyleyen Vali Ahmet Altıparmak ise, "Tabi her şey usulüne göre, kuruldan alınmış onay doğrultusunda restore edildi. Ancak o dışarda görülen borular da kuruldan onay alınarak restore edilmiş. Görüntüden ben de rahatsız oldum. Doğrusu ve arkadaşlarla görüştük revize bir proje ile yenileme, daha aslına uygun, görüldüğü zaman göz estetiğini olumlu etkileyecek, olumsuz etkilemeycek bir hale dönüştürmeye çalışacağız" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fatih Topaloğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Hiç olmazsa haber başlığını imla kurallarına uygun yazın. Doğrusu şöyle olacak: