Erzurum Haber Girişi : 05 Temmuz 2012 15:30

Çifte minareli medrese halka açılıyor

Çifte minareli medrese halka açılıyor
Erzurum’da bir süredir restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Çifte Minareli Medrese’nin Ramazan ayı sonuna kadar tamamlanmış olacağı bildirildi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da bir süredir restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Çifte Minareli Medrese’nin Ramazan ayı sonuna kadar tamamlanmış olacağı bildirildi.
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, bugün yapılan İl koordinasyon kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Erzurum’un Sembolü Çifte Minareli Medresede sürmekte olan restorasyon çalışmalarının ramazan bayramına kadar tamamlanmış olacağını ve yeniden turizme açılacağını söyledi.
Ungan ayrıca Cumhuriyet caddesinde yapımı devam etmekte olan alışveriş merkezinin de sene sonunda hizmete açılacağını bildirdi.
MECİDİYE TABYASI HARP TARİHİ MÜZESİ OLUYOR
Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Murat Haspolatlı İl koordinasyon kurulu toplatışında ki konuşmasında Mecidiye tabyasının Kültür Bakanlığına devredildiğini söyledi. Mecidiye Tabyasının Kültür Bakanlığı Tarafından Harp Tarihi müzesine dönüştürüleceği belirtilerek, tabyalarla ilgili olan proje çalışmalarına başlandığı açıklandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.