Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Ağustos 2016 10:19

Çifte Minareli Medrese'nin 5 yıl süren restorasyonu tamamlandı

Çifte Minareli Medrese'nin 5 yıl süren restorasyonu tamamlandı
Erzurum'un simgeleri ve Anadolu'daki en önemli Selçuklu eserleri arasında yer alan Çifte Minareli Medrese, yaklaşık 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı.
Erzurumajans-Erzurum'un simgeleri ve Anadolu'daki en önemli Selçuklu eserleri arasında yer alan Çifte Minareli Medrese, yaklaşık 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı. 

Anadolu Selçuklu Sultanı 1'inci Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan Çifte Minareli Medrese, 15 Ağustos 2011'de restorasyona alınmıştı. Çalışmalar boyunca ziyarete kapatılan medresenin restorasyonu için 6 milyon 22 bin TL ihale bedelinin yanında ilave işler ve keşif artışlarıyla 7 milyon TL dolayında harcama yapıldı. 2015'in başında bitirilmesi öngörülen restorasyon 10 kez revize projeler nedeniyle uzatıldı.

Yaklaşık 5 yıl aradan sonra restorasyonu biten Çifte Minareli Medrese, bugün yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı. Yerli ve yabancı turistler medresenin içerisini gezme fırsatı buldu.

Vatandaşlar Çifte Minareli Medrese'yi gezmekten mutluluk duydukların ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Madem köprüler açılışa özel ücretsiz oluyor o halde Çifte Minareli Medrese'de restorasyon çalışmalarından dolayı ücretsiz olsun. 1 haftalık süre yeterli. Milletimiz bunu hakediyor.

  • Damla 01 Ocak 1970 02:00

    Hele şükür derken! !!??!