Türkiye Haber Girişi : 18 Şubat 2023 12:23

Çıkarabildikleri eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyorlar

Çıkarabildikleri eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyorlar
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan ilçelerden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzedeler, ağır hasarlı evlerinden çıkarabildikleri eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyor.

Erzurum Ajans deprem bölgesinde

 

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde en ciddi hasarı alan yer Gaziantep'in Nurdağı ilçesi oldu.

 

İlk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık binanın tespit edildiği ilçede, 2 bin 500 civarında vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş da yaralandı.

 

 

Asrın felaketi olarak adlandırılan afet sonrası hayatta kalanların çok büyük bir çoğunluğu ise evsiz kaldı. Deprem felaketinde evleri ağır hasarlı olan çok sayıda vatandaş ise umutlarını taze tutabilmek için yıkılmak üzere olan evlerinden çıkarabildikleri değerli eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle terk ediyor. Fotoğaflar: Onur SAĞSÖZ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sahipsiz erzurum 19 Şubat 2023 10:29

    Erzurum sahipsiz Erzurum.. Allah muhafaza bi felaket olsa helikopter ambulans bile yok şuan şehirde. Eylülden beri kaldırdı sağlık bakanlığı