Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Cimcime sultan türbesi restore edildi

Cimcime sultan türbesi restore edildi
Yaklaşık bir ay önce başlatılan Cimcime Hatun Türbesi’ndeki bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.
Erzurum Ajans-Yaklaşık bir ay önce başlatılan Cimcime Hatun Türbesi’ndeki bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Cimcime Hatun Türbesi hem iç, hem de dışında yapılan çalışmalarla bakımsız görüntüsünden kurtuldu.

Başlatılan çalışmaların kısa bir süre içerisinde sonuçlanması çevrede bulunan esnafında yüzünü güldürürken bakım ve onarım çalışmaları sonrasında oluşan görüntü ise tarihi bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu.

Türbenin içerisinde derz ve temizlik işlemleri yapılarak temizlendi. Dış duvarlardaki sıvalar ve yapıya daha sonradan eklenmiş olan kalıntılar ortadan kaldırılarak. Yerinden düşmüş ve oynamış bulunan taşlarda yenilendi. Cimcime Hatun Türbesi’nin, kubbe kısmında da bir takım çalışmalar yapılarak türbenin kubbesinde bulunan çeşitli bitkilerden arındırıldı. Cimcime hatun türbesi eski görkemine kavuşturulduktan sonra göz alıcı bir tarihi mekan haline geldi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.