Siyaset Haber Girişi : 21 Haziran 2019 16:30

Cinisli-Altınok arasında büyük gerilim

Cinisli-Altınok arasında büyük gerilim
AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin, kendisi için söylediği “Devlet adamı olamamış” sözlerine cevap verdi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin, kendisi için söylediği “Devlet adamı olamamış” sözlerine cevap verdi. Söz düellosuna dönüşen açıklamalar iki vekil arasındaki gerginliği üst seviyeye çıkardı. 

Meclis Genel Kurulunda Naci Cinisli ve Selami Altınok arasında yaşanan gerginlik Erzurum’da söz düellosuna dönüştü. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, dün düzenlediği basın toplantısında AK Parti Milletvekili Selami Altınok'u sert bir dille eleştirmiş, “Bakan olmuş ama devlet adamı olamamış” sözlerini sarf etmişti.

Cinisli ayrıca, “Bu istifa siyasi bir sabotajdır. İstifadan hemen sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Toplantısında sayın Selami Altınok, hiç ilgisiz bir konu konuşulurken, bir anda oturduğu yerden ‘Erzurum İl Başkanınız bile, sizin HDP ile bir olduğunuzu söyleyip istifa etti’ dedi. Bir Erzurumlu kardeşimizin, senelerce bakanlık yapmış, devletin farklı kademelerinde bulunması, bize gurur verir, sevindirir ve onun ‘Devlet Adamı’ olduğu hissiyatını bizde uyandırır. Fakat maalesef Selami Bey devlet adamı olamamış.

İçişleri bakanlığı yapmış bir zat, oturduğu yerden, böyle bir iftiraya ortak olabiliyorsa onun adına üzülürüm bir kere. Bu kadar sene emekleri boşa gitmiş. Keşke hiç bu işleri yapmasaymış. Burada Erzurum'da Özel İdare'nin sekreteri miydi, neydi orada kalsaymış. Göze batmadan hiç olmazsa hayatı boyunca güzel yaşarmış. Orada yaptığı hatalar göze batmazmış orada devam etseymiş…” demişti.

BENİM DEVLET ADAMLIĞIMI SORGULAMAK SANA DÜŞMEZ!

Cinisli’nin bu konuşmalarının ardından İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok yazılı bir açıklama yaptı. Uzun yıllar bürokrat olarak ülkeye ve millete hizmet ettiğini ve yakın zamandan beri siyasetin içinde önemli görevleri hakkıyla yerine getirdiğine inandığını söyleyen Altınok, "Benim devlet adamlığımı sorgulamak Naci Cinisli'ye düşmez" dedi.

Altınok açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Devleti, sadece nüfus cüzdanı çıkarırken nüfus dairesi olarak bilen, Alman kültürü ile Nişantaşı'nda paşazade tavırlarla yetişmiş ve Erzurum’a kibirli tavırlarla üstten bakan birisinin, benim "Devlet Adamlığımı” sorgulaması hadsizliktir. Bizim hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmamız söz konusu olamaz. Ancak bir il başkanı kendi partisinden istifa ediyorsa ve gerekçe olarak kendi partisinin terör sevicilerle işbirliği yaptığını gösteriyorsa, siyasetçi olarak bize de bu hususta yorum yapmak şart olur. Biz bugüne kadar ülkemizin ve milletimizin bekası için Cumhurbaşkanımız gibi kefenimizi giyerek yola çıktık. 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde nasıl canhıraş çalıştığımızı ve bu milletin kahraman evlatlarıyla emniyet teşkilatının başında, onlarla omuz omuza gece gündüz demeden hizmet ederek, kahpe sürüsüne geçit vermediğimize necip milletimiz ve tarih şahittir. Benim devlet adamı olup olmadığımı bir zamanlar başında bulunduğum emniyet teşkilatının kahraman evlatları da iyi bilir, onların anne ve babaları da.  Sayın Cinisli, sosyal medyayı çamur deryası haline getirerek siyasi üslubu ayaklar altına sermiştir. Biz siyasetin ne olursa olsun seviyeli olmasından yanayız. Bu husustaki değerlendirmelerimi hemşehrilerimizin takdirine sunuyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.