Erzurum Haber Girişi : 20 Aralık 2021 11:34

Cinisli'den 'özel hastane' raporu

Cinisli'den 'özel hastane' raporu
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, son 10 yıldır Erzurum'a özel hastane ruhsatı verilmeme sebebini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tekrar sordu. 

ERZURUM AJANS - Ayşe Nur BAYRAM / İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum'da özel hastane sayısının azlığına dikkat çekerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya detaylı rapor gönderdi. 

 

Milletvekili Cinisli, 29 Ekim 2019 tarihinde Erzurum il ve ilçelerinde hastanelerin sayısı ile bunların kadro ve poliklinik yetersizliğine ilişkin Sağlık Bakanın Fahrettin Koca'ya soru önergesi yöneltmiş, özel tıp merkezleri ve polikliniklerin sayısının da yanıtlanamsını istemişti. Aradan geçen zaman zarfında soru önergesinin yanıtlanmadığını bildiren Cinisli, Erzurum'da özel hastane açılması için yapılan başvuruların olumsuz neticelendiğini bildirdi. 8 Ekim 2021'de soru önergesini yineleyen Milletvekili Cinisli, Erzurum'da özel ruhsatı almak için yapılan başvuru sayılarını ve başvurular arasında ruhsatlandırma ile tamamlananların olup olmadığının yanıtlanmasını da talep etti. Soru önergelerinde yanıt bulamayan Milletvekili Naci Cinisli en son TBMM'de Sağlık Bakanlığı'nın Bütçe Görüşmeleri sırasında Erzurum'a neden ruhsat verilmiyor sorusunu yineledi. 

 

Görüşmelerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'ihtiyaç duyulmadığı' yönünde cevap alan Cinisli, bölgede yer alan diğer şehirlerin nüfus ve özel hastane sayılarına bakılarak bile Erzurum'da yüksek ihtiyaç duyulduğuna tekrar dikkat çekti. Cinisli Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup yazarak 'Niye ruhsat verilmiyor?' sorusunu yineledi. 


"İkinci bir hastaneye ruhsat ‘nedense’ verilmiyor!"


İYİ Parti Milletvekili Cinisli, Erzurum'daki yetersiz sağlık hizmetleri ile ilgili detaylı bir rapor halinde hazırlıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gönderdi. Sosyal medyada raporu yayınlayan Naci Cinisli, "Erzurum'daki yetersiz sağlık hizmetlerinden dolayı hemşehrilerim tek özel hastaneye mecbur bırakılıyorlar, ikinci bir hastaneye ruhsat ‘nedense’ verilmiyor. Soru önergeme cevap vermeyen Dr. Fahrettin Koca Bey’e TBMM’de söz verdiğim detaylı raporumu iadeli taahhütlü yolladım. Keşke şehrimiz özel hastaneye ihtiyaç duymasa, kamu hastanelerinde uzun randevu sıraları beklenmese, yeterli hizmet alınabilseydi. Fakat mevcut şartlarda temiz, özenli, iyi hizmet veren, rekabete açık özel hastanelere civar iller kadar maalesef ihtiyaç duyuyoruz" dedi. 


Milletvekili Cinisli hazırladığı raporda, Doğu anadolu Bölgesi'nde bulunan bazı iller ve Erzurum'a komşu illerin nüfusları ile şehir merkezindeki devlet ve özel hastane sayılarına yer verdi.

 

İşte raporda yer alan şehirler ve hastane sayıları: 

 

Erzurum nüfus: 760 bin

2 adet devlet hastanesi, 1 adet özel hastane

 

Elazığ nüfus: 588 bin 

2 adet devlet hastanesi, 3 adet özel hastane

 

Van nüfus: 1.150 bin 

4 adet devlet hastanesi, 3 adet özel hastane

 

Ağrı nüfus: 535 bin 

2 adet devlet hastanesi, 2 adet tıp merkezi

 

Bayburt: 82 bin

1 adet devlet hastanesi

 

Muş nüfus: 411 bin

1 adet devlet hastanesi, 1 adet özel hastane

 

Malatya nüfus: 806 bin

3 adet devlet hastanesi, 7 adet özel hastane

 

Erzincan nüfus: 235 bin

1 adet devlet hastanesi, 1 adet özel hastane

 

Bingöl nüfus: 282 bin 

1 adet devlet hastanesi, 1 adet özel hastane

 

Artvin nüfus: 170 bin 

1 adet devlet hastanesi

 

Rize nüfus: 345 bin 

2 adet devlet hastanesi, 2 adet özel hastane

 

Kars nüfus: 285 bin 

2 adet devlet hastanesi 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.