Türkiye Haber Girişi : 22 Kasım 2016 17:00

Cinsel istismar düzenlemesinde ısrarın sebebi bu mu?

Cinsel istismar düzenlemesinde ısrarın sebebi bu mu?
AK Parti Hükümeti'nin "cinsel istismar" düzenlemesindeki ısrarının arkasında AK Partili bir milletvekilinin kardeşinin aldığı ceza olduğu iddia edildi.
Erzurumajans-Türkiye 15 gündür yeni cinsel istismar düzenlemesini tartışıyordu. Özellikle kadınların büyük tepkisini çeken bu düzenleme bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasıyla komisyona geri çekildi.

Düzenlemenin komisyona geri çekilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talebinin olduğu biliniyor. Erdoğan yaptığı açıklamada , ''Hükümetin toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum'' demişti.

Bugün düzenlemenin komsiyona geri çekildiğini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesi için "Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ da

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili atılacak 3 adımı duyurdu. Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıklamalarına göre düzenlemede 3 adım atılacak:

1) Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek.

2) Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak.

3) Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar.

Ancak bu tartışmalar devam ederken gündeme bomba gibi bir iddia atıldı. İddianın sahibi ise Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, tecavücünün mağdurla evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran tasarı ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Öztürk, söz konusu tasarının yasalaşması durumunda bir önceki dönem AK Parti Sakarya Milletvekilliği yapan bir ismin kardeşinin de aklanacağını yazdı. Öztürk'ün yazısında yer alan bilgilere göre Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edildiğine dair yürütülen soruşturmaya adı karışan zanlı şu an yurtdışında ve ilgili yasa kanunlaşırsa aftan o da faydalanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.