Spor Haber Girişi : 30 Kasım 2011 17:34

Çintimar`dan `buz gibi` soruşturmaya yanıt

Çintimar`dan `buz gibi` soruşturmaya yanıt
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, `Buz gibi Soruşturma” haberi üzerine açıklama yaptı. Hakkındaki iddiaları cevaplayan Çintimar,“Bir önceki yönetimin gerçekleştirdiği vurguna ve ranta son verdiğimiz için, asılsız haberlerle spor k

Erzurum Ajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Şeffaf ve Projeleri olan bir yönetim anlayışı ile 30 Temmuz 2011 tarihinde göreve geldikleri Buz Hokeyi Federasyonu’nda kararlı çalışmalara ve Türk sporuna hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, kendilerini yıpratmaya çalışıldığını söyledi.

 

İLK GÜNDEN BERİ FEDERASYONUMUZU YIPRATIYORLAR

 

Çintimar, “Federasyon başkanlığını ve yönetimini kazandığımız günden beri abuk subuk haberlerle ve başka kulüplere ait işlerleri federasyonumuza mal edip, federasyonumuzu yıpratmaya çalışıyorlar. Oysa biz şeffaf bir yönetim anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. Bir önceki federasyonun vurgunlarına ve rantlarına son verdiğimiz için bizi yıpratmaya çalışıyorlar, ama biz tüm birimlerimizle ve kurullarımızla dimdik bir şekilde görevimizi yapacağız ve projelerimizi yerine getireceğiz” dedi.

 

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye’yi kucaklayan bir federasyon yönetimi anlayışı ile Türk Buz Hokeyini en üst liglere ve seviyelere taşıma gayreti içerisinde olduklarını ve bu doğrultuda takımlar oluşturmak için seferber olduklarının altını çizdi. Çintimar, “Bunun için Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu olarak yurt içi ve yurt dışından gerek sporcu, gerekse antrenör transferleri de dahil olmak üzere çalışmalar yaparak, buz hokeyinde ülkemizi dünyada hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.

 

Çintimar, beş ay gibi kısa bir süre içerisinde federasyon olarak bir çok icraata imza atarak, projeleri ve kursları hayatiyete geçirdiklerini de ifade ederek, “Erzurum’da aday hakem kurusu açıp, başarı ile tamamladık, şu anda kulüplerarası gençler il şampiyonası sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Liglerimizi de sorunsuz bir şekilde başlatacağız” şeklinde konuştu.

 

SÖZ KONUSU İDDİALARA TEK TEK CEVAP VERDİ

 

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’ndan yapılan açıklamada habere konu olan beş madde ile ilgili olarak da şu görüşlere yer verildi.

 

“Birinci Maddeye konu olan sporcumuz uçağı kaçırmıştır. Eğitim faaliyeti olduğu için kendisine her hangi bir ödeme yapılmamıştır. İkinci maddeye gelince, hiç milli olmamış sporcunun milli takıma çağrılmasını eleştirmek hiç bir spor adamının soracağı bir soru değildir. Çünkü insanlar başarısına göre milli takıma çağrılır. Teknik kurulumuzda gereği şekilde yapmıştır.

 

Bir diğer madde teknik kurulumuzu internet sitemizde vardır. Kaldıki var olması da gerekli değildir. Diğer bir madde ise antrenrölerle ilgilidir. İsmi geçen antrenörlerin hiç birisi federasyonumuzun çalışanı değildir. Gerekli olduğu zaman projelerde bütün antrenörlerimiz gibi, bu arkadaşlarda görevlendirilebilir. Haberde yer alan beşinci sorusuna gelince, ismi geçen hanımefendi federasyonumuzda kısa bir süre çalışmış, daha sonra başka bir üst makama geçmiştir. Çalıştığı süre içerisinde de hak ettiği ücreti almıştır.

 

Bunlardan da daha doğal bir şey yoktur. Bu haberler federasyonun yirmi yıllık başarısız geçmişine bir son veren ve başarılı olmak ve devletin kaynaklarını spora ve sporcuya harcamak için çalışmakta, bundan da birileri rahatsız olduğu için rantlarının bittiğini gördükleri için çırpınış içerisindedirleri. Federasyon olarak her zaman en iyisini yapacağı kamuoyuna sayıyla duyurulur.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adalet 01 Ocak 1970 02:00

    Buz Hokeyi Federasyonun Genel Sekreteri Büşra Sönmez`dir. Birilerini karalamaya kalkarken konuyu iyice araştırıp, sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim. Adı geçen şahıs sadece 1 ay spor uzmanı olarak Buz Hokeyi Federasyonunda çalışıp daha sonra başka bir işe geçmiştir. Ayrıca anılan şahıs bulunduğu mevkilere sadece okul ve iş hayatında gösterdiği başarılardan dolayı gelmiştir.

  • erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    ACIKLAMALARINDA YASEMİN BAKICI İDALLARINADA CEVAP... CİNTIMAR, FEDARASYONA BUNU NASIL SEKRETER YAPTIN