Spor Haber Girişi : 09 Mayıs 2012 13:25

Ciritte fikstür çekildi

Ciritte fikstür çekildi
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 2012 faaliyet raporunda yer alan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Mahalli Lig Atlı Cirit Müsabakaları hafta sonunda başlıyor.
Erzurum Ajans-Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 2012 faaliyet raporunda yer alan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Mahalli Lig Atlı Cirit Müsabakaları hafta sonunda başlıyor.
Türkiye’de en çok çekişmenin yaşandığı Erzurum Atlı Cirit Mahalli Lig müsabakalarının yine büyük bir çekişmeye sahne olması bekleniyor. 15 takımın mücadele edeceği Atlı Cirit Müsabakaları bu sezon 4 grupta oynanacak. Müsabakalar öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde fikstür çekilişi yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur Başkanlığında yapılan ve Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz’ın da hazır bulunduğu fikstür çekilişine kulüp başkanları ve kulüp temsilcileri katıldı.

DÖRT GRUPTA OYNANACAK

Erzurum’da her zaman büyük çekişmeye sahne olan cirit maçları bu kez dört grupta 15 takımın katılımı ile gerçekleşecek. Yapılan kura çekilişi sonrasında A Grubu’da Akıncılar Atlıspor Kulübü, Ilıca Atlıspor Kulübü, Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü ve Çiftlik Atlıspor Kulübü yer aldı. B Grubunu Ejder Atlıspor Kulübü, Yenice Atlıspor Kulübü, Dereboğazı Atlıspor Kulübü ve Ortadüzü Atlı Spor Kulübü oluşturdu. C Grubu’nda Çayırtepe Atlıspor Kulübü, Palandöken Belediyesi Atlıspor Kulübü, Erzurum Atlıspor Kulübü ve Haydarhan Atlıspor Kulübü yer aldı. D Grubu’nda ise üç takım mücadele edecek. Kombina Atlıspor Kulübü, Dadaş Atlıspor Kulübü ve Altın Bulak Atlıspor Kulübü grup birincisi olabilmek için oynayacak. Mahalli Lig İl Birinciliği’de gruplarında şampiyon olan takımlar, Grup Birinciliği Müsabakalarında Erzurum’u temsil edecek.
2011-2012 Cirit Sezonu Mahalli Lig Cirit Şampiyonasının ilk haftasında Cumartesi günü Akıncılar-Çiftlik Atlı ile Ilıca Atlıspor-Atatürk Üniversitesi Atlıspor ile Kombina Atlıspor’da Dadaş Atlıspor ile karşı karşıya gelecek. Pazar günü ise Ejder Atlıspor-Ortadüzü Atlıspor ile Yenece Atlıspor-Dereboğazı Atlıspor ile Çayırtepe-Haydarhan ile Palandöken Belediyespor ise Erzurum Atlıspor ile karşı karşıya gelecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.