"Çocuğumun tecavüze uğradığını mesajla öğrendim"

 

Sinirleriniz bozulacak!

 

Ama okumalı, bu rezilliği bilmeli, toplum içine çıkamayan o ailelere destek olmalısınız.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kur’an kursu…

 

Geçen Aralık ayında çocuklar burada cinsel istismara uğradı.

 

Kapattılar kursu.

 

Şüpheliler hakkında soruşturma açıldı, bir kişi hariç tutuklanan olmadı.

 

Ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyorlar.

 

Her zaman olduğu gibi ateş düştüğü yeri yaktı, aileler perişan oldu.

 

Mağdur çocuklardan birinin ailesiyle görüştüm.

 

Gözyaşı kurumasının ne olduğunu onlarda gördüm.

 

Ağlıyorlar ama akmıyor gözyaşları.

 

İçine içine bağırıyorlar sadece.

 

Baba bir haykırırken, anne bir çığlık atıyor.

 

“Kur’an kursuna değil Nazi kampına vermişiz” diyor baba, devam ediyor.

 

“Yavrumu dövmüşler. Tecavüz etmişler, konuşursan anneni, babanı öldürürüz diye tehdit etmişler. Benim yavrum bilmez, bilemez porno film izletmişler…”

 

Baba bunları söylerken, o an hem Allah’a hem de adalete sığınan anne haykırıyor, “Mahkeme günü susmayacağım, hep bağıracağım” diyor.

 

Ölünüz olsa haber verir, çağırırsınız yakınlarınızı.

 

Gelin, “öldü” dersiniz, hep birlikte ağlarsınız.

 

Üç gün geçer dağılırsınız. Acınız zamanla törpülenir.

 

Ancak bu durum çok başka.

 

Kimselere diyemezsiniz, anlatamazsınız, acınızı paylaşamazsınız.

 

“Bu acıyı kimse yaşamasın, susmayacağım herkes bilsin dedi baba.

 

Hocalardan biri parmağındaki yüzüğü ters çevirip, dövmüş çocukları.

 

Henüz 8’inde 11’inde olan balalar, korkularından ağızlarını açamamış.

 

Haftalar boyu tacize uğramışlar.

 

Bir annenin çocuğundaki huzursuzluğu fark etmesiyle olay açığa çıkmış.

 

Savcılığa yapılan ihbar üzerine ekipler kursa gelip, çocukları polis merkezine götürmüş.

 

Psikolog eşliğinde ifadeleri alınmış çocukların.

 

Kimi korkusundan ağzını açamamış, kimi de olanı biteni anlatmış.

 

Çocuğunun polis merkezinde olduğunu akşam saatlerinde öğrenmiş baba.

 

Korku ve endişe içinde olduğunu anladığı oğluna bir şey sormamış.

 

Sabahında olayın ortaya çıkmasını sağlayan anne, geçmiş olsun mesajı atmış.

 

“Abla hayırdır dedim. Ne oldu diye sordum. Abi bizim çocuklar tecavüze uğramış dedi, şok oldum. Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim. Yer ayaklarımın altından kaydı. Kabullenemiyorum, günlerdir uyumuyoruz. Ne yediğimizden ne içtiğimizden haberimiz yok.”

 

Kimse bizi arayıp sormadı, gelen giden olmadı” diyor baba ve devam ediyor.

 

“Öğretmen ilkokulda bir çocuğu dövdü diye Milli Eğitim ayağa kalktı. Bakan Bey aileyi ziyaret etti. Bizim çocuklarımız devletin kurumunda tecavüze uğradı. Bir Allah’ın kulu kapımızı çalmadı. Aile Bakanlığı psikolog gönderdi, bir şeyler sordu gitti. Çocuğum tecavüze uğruyor bize psikolojik destek veriyorlar. Biz de kabul etmedik. Ben oğlumun onurunu düşünmeseydim ki, üç tane çocuğum var intihar etmeyi bile düşündüm. 11 yaşında benim yavrum. Tüm hayatı alt üst oldu. Küçük bir hata yapıyor, ‘babam acaba bana bir şey der mi’ diye gözümün içine korkuyla bakıyor. Alıyorum bağrıma basıyorum. Saatlerce ağlıyoruz.”

 

Baba tüm cesaretiyle bunları söylerken, annenin mecali kalmamıştı!

 

Gözlerinden çıkan ateşin, yüreğini nasıl kavurduğu anlaşılıyordu.

 

Dua kapısında mırıldanıyor, eli hep göğsünde aynı yere bakıyor, bir anda “yavrum” diye iç çekiyordu. 

 

Yardım edin.

 

Kimin elinden ne geliyorsa, el uzatın bu insanlara.

 

Acılarına ortak olun.

 

Tek istekleri var.

 

Adalet bir an önce ama bir an önce yerini bulsun istiyorlar.

 

Çocuklarının kararan hayatına devlet ışık olsun istiyorlar.

 

Hepimizin çocuğu var, çok mu şey istiyorlar?

 

Allah rızası için el verin.

 

Onur SAĞSÖZ'ün Tüm Yazıları İçin Tıklayın!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet TAŞ 10 Şubat 2022 11:23

    Ellerini kollarını sallayarak dolaşmaları içler acısı..Bu olayı saklayanların,onları bu şekilde sokaga salanların hiç mi vicdanı yok,hiçmi Allah korkusu yok.Bu tür yerlerin artık denetime tabi olması lazım.Ortalık imam doldu.Eski kalite kalmadı.Onur Bey sizi de tebrik ediyorum ayrıca.Sizin gibi yürekli insanların da bu ülkede var olduğunu bilmek,tedirginliği biraz olsun azaltıyor.

  • Serden geçti vatan delisi 10 Şubat 2022 07:45

    ALLAH belanızı versin verin bu soysuzları bana devlette ne ceza verecekse versin bana

  • Recep Küçükkaragöz 08 Şubat 2022 18:09

    Ateş düştüğü yeri yakıyor! Ne söylenebilir nasıl teselli edilir bu insanlar Sadece ALLAH IM Diyorum görüyorsun biliyosun! Gereğini yap! Kıyamet kopsun hesaplar görülsün ZALİMLER'İ CEHENNEMİNDE GÖRSÜN Bu musibeti yaşayanlar!

  • Gerçek hayat 06 Şubat 2022 03:26

    Ey bu ülkenin insanları, yavrularınızı sakın ama sakın yanınızdan gözünüzün önünden ayırmayın. Dinini imanını ahlakını sin öğrettiğinizden daha fazlasını çocuğunuza sizden daha iyi kimse öğretemez. Yapmayın onlar daha çocuk. 8-10-12 yaşlarında masum yavrularınıza kıymayın . Bir çocuğun en iyi öğreticisi ailesidir. Yazık etmeyin yavrularınıza. Bırakın çocuklarınız oynasın koşsun çocukluklarını yaşasın din iman kuran müslümanlık bu değil. Nesiller boyu bizler atalarımızdan öğrendiğimiz tariflerle müslümanlığı yaşıyoruz. Önceden bu tarikatler kuran kursları gibi yerler yoktu da noldu şimdi var da ne oluyor daha kötü durumdayız herkes dinden soğumuş durumda. Lğtfen kıymayın yavrularınıza

  • Dadaş. Şükrü 05 Şubat 2022 23:03

    Onur bey... Bu işe sebep olana ne yapılmalı ki bu çocukların ve aileleri nin acısının telafisi olsun... Bu nasıl bir ağır imtihan... O şerefsize 100 lerce tecavüz de edilse bu acı geçer mi..

  • Şeriatin kestiği parmak acımamalı 05 Şubat 2022 20:35

    Böyle birşey erzuruma,erzurum halkına ve yöneticilerine yakışmadı böyle birşey olduda neden üzeri kapatıldı neden erzurum halkı ayaklanmadı neden suçlular acil birsekilde cezalandırilmadi diyanetten kim gittide aileleriyle görüştü bu olaydan sonra kim cocugunu gönderecek böyle yerlere kime güveneceğimizi şaşırdık vallahi caydırıcı cezalar olmazsa devamıda gelir tabiki suçluyu yağlı kazziğa otuddur bakayim daha kimse yapiyormu

  • Taner Budak 05 Şubat 2022 19:23

    Anlamıyorum böyle bir şey Erzurum'a yakışmıyor. İsim icabı çok seyahat eden bir insan olarak nerede memleketimi sorsalar Erzurum dediğim de ooo dadaş diyorlar.Bizler bununla gurur duyarken böyle bir rezaleti hemde dini eğitim veren bir kurumda olması bizlerin vicdanını sızlatıyor. Bu nasıl bir edepsizliktir erkek çocuğuna cinsel istismar ne demek? Kaldiki erkek değil kız çocuğuna bile böyle bir istismar yapılsa ona bile tahammül edemeyip karşı çıkarım. Bu ne İslama nede töreye sığar. Bizim örf ve ayetlerimizi aile terbiyesiz bunu gerektirir. Allah'm bunu yapan mel un lafı Kahhar sıfatıyla cezalandırır inşallah.

  • Şahin YALÇIN 05 Şubat 2022 19:12

    Yazıklar olsun. Bu çocukların tek günahı dinlerini öğrenmek islamiyeti yaşamak mıydı ? Bu sapkın canileri buraya getirenler bunların gözlerindeki kötülüğü görmediği gibi birde üstünü kapatmaya mı çalışıyor. Bu çocukların ne günahı vardı hayatlarının başında böyle bir travma ile karşı karşıya kaldılar. Yazıklar olsun. Susmayın susturmayın unutmayın ve unutturmayın. Zalimler için yaşasın CEHENNEM.

  • Göksel Gençaslan 05 Şubat 2022 19:02

    Çocuklar önce ailelerine ait olup onların değeri, sonra da tüm toplumun, bu yurdun değeri, kıymetlisidir. Bu yavrulara sahip çıkalım. Bu türden olayların üstü örtülmemeli, uzak yakın herkes adalete teslim edilmelidir.

  • Yazık! 05 Şubat 2022 15:51

    Bu ülkede bir bakan üstelik aile bakanı derse bu bir kerelik bir şey.... Deyip olayı basite indirgerse görüldüğü üzre ne ardı kesilir ne arkası. Rabbim ailelerin yardımcısı olsun, evlatlarımızın ruhlarına şifa versin inşallah. Yapanların da belasını versin inim inim inleyerek gebersinler inşallah .

  • Özgür Ak 05 Şubat 2022 14:55

    Allah bin belasını versin isin icinde parmagi olanların

  • Gurbetteki çırçırlı 05 Şubat 2022 13:03

    Rahmetli Yaşar Nuri ÖZTÜRK ne güzel tesbit etmiş. ALLAH İLE ALDATMAK Böylesi ALLAH kapısı adında açılan yerlerde adına din adamı denilen sapıkların her geçen gün çoğaldığı, ALLAH ile aldatılan milletimizin çektiği bu zulüme dur diyecek caydıracak, ne siyaset, ne diyanet, nede yargı kalmamış. Bu zihniyet tepemizde olduğu müddetçe ibadetin olmazsa olmazı camiye bir yıldır gitmedim gitmeyeceğim. Camilerimiz ve dini hizmet adına açılan yerlerde taciz, tecavüz, istismar her geçen gün çoğalıyor. Ey analar, babalar dini evinizde samimiyetinizle sizler öğretin, yavrularınızı EMİN OLMADIĞINIZ ite köpeğe emanet etmeyiniz.

  • Kim bilir 05 Şubat 2022 11:11

    Böyle olayların olup üstü kapatılan yerlerde biliyoruz fakat hiç bir şey olmamış gibi devam ediyorlar üstelik komşuyuz şurada köyümüzün adı çıkmasın diye de kör bir zihniyet evlatların namusu itibarı herşeyi gitmiş bunlar köy itibarı peşinde yazıklar olsun hepsine

  • Kübra kaplan yılmaz 05 Şubat 2022 08:13

    Kanım dondu,çok zor,yazacak kelime bulamıyorum????

  • adam 25 05 Şubat 2022 07:53

    Nekadar kuran kursu adı altında böyle yerler varsa kapatılsın o şerefsizler asılsın diyanet işleri başkanı ya bunu halletsin yada istifa etsin islam dinini zay ettiniz şerefsizler

  • Ahmet koçhan 05 Şubat 2022 07:46

    Acaba Kur'an kurslarında yatılı kalmak için belirli bir yaş sınırı ve geçerli bir sebep şartı mı getirilmeli mi?

  • Burhan 05 Şubat 2022 03:34

    Orada çalışan adamların isimlerini verin haa bu arada. YAŞASIN CEZAEVİ İNTİHARLARI.....

  • Meryem kurum 05 Şubat 2022 02:18

    Annem de kardeşlerimi yollamak istedi ben izin vermedim ne işleri var burada öğrensinler dedim gönderme dedim iyikide demişim sapığı var pisliği var ben güvenemem asla camide öğrensin günlük kurslarda öğrensin kuranı hic gereği yok yatılı kuran kursuna kimse de göndermesin amcamın torununu hocalar dövüyormus kardeşim görmüştü kardeşim biraz büyük olduğu için gönderdik o bile durmadı burasi pislik yeri dedi çocuğu kaldırıp kaldırıp yere vuruyormus hocalar 8 yaşında bide aklı olan çocuğunu yanından ayırmaz ben ne yersem o da onu yer kuran öğretmek istersem günlük kursa gönderirim okuturum

  • Selami tosun 05 Şubat 2022 01:21

    Yanlış yöne çekmesin kimse ancak 10 yaşında çocuk yatılı verilmez. Veriyorsan emin olman lazım. Şimdi biz neyi tartışıyoruz, okul öncesi kuran eğitimi verelim. Ben kuranı anamdan öğrendim. Yazın kurslara gittik bitti hepsi bu. Hafızlarda evde eğitim görsün. Başka çare var mı? Yok

  • İrem çayakar 05 Şubat 2022 00:20

    Allah belalarını versin onları Allah bildiği gibi yapsın diyicek söz bulamıyorum Allah'ım sana havale ediyoruz.

  • Filozof 04 Şubat 2022 23:16

    Lanet okumakla biryere varamazsınız. 1. Müftülük mutlaka sorumludur. Ne bxk olduğunu bilmediği insanlara, emanet olarak aldıkları çocukları emanet ermemelidir. 2. Profesyinel psikologlar ve gözlemciler eşliğinde tüm kurumlar peryodik olarak kontrol edilmelidir. 3. Olayı örtpas etmek yerine üzerine gidilmeli ve aşikar edilmeli sorumlular ve suçlular cezalandırılmalıdır. 4. Aileler çocuklarına heryerse sahip olmalı , iyi gözlemleyerek ve diyalog kurarak bir sorun varsa erkenden tespit etmelidir. 5. Bunda toplum içine çıkılmayacak birşey yok. Herkes kendi uşkur hikâyelerini göz önüne getirirse asıl utanılacak şeyin kendi hayatında olduğunu görecektir.

  • Dadaş Kerti 04 Şubat 2022 23:13

    Biri Cumhurbaşkanı'na hakaret etti diye bütün bir yalaka adliyenin önünde poz vererek suç duyurusunda bulundu şimdi bu duruma sesiz kalıyorlar Allah sorsun onlardan gücümüz yetmiyor.

  • Bizde yazalim 04 Şubat 2022 23:11

    Yazık belletmen yozgata gider müftülük açıklama yapmaz basinda çıkmasın Erzurum un itibari sarsilir vekiller duyarsiz kalır müftü o tarihte izine ayrilir.Olan o çocuklara ve ailelere olur.Bir sokak hayvani ölür hayvan severler ayaklanir bir ağaç kesilir doğa severler ayaklanir 7 çocuk tacize ve tecavüze uğrar üç beş vatandaş yazarak tepki gösterir.Bence ne valilik ne emniyet nede müftülük bu olayın üstüne gitmemiş yeterince basinda yer bulmamistir.Taki İsmail Saymaz yazana cizene kadar.

  • Dadaş25 04 Şubat 2022 22:18

    Birde cuma namazı sonrası kurslar için para dileniyorlar. Torpil, adam kayırma, kul hakkı en çok diyanet ve bağlı oldukları kurumlarda.

  • Melek Gul 04 Şubat 2022 21:28

    Allah yardimcimiz olsun ne hallere geldik Rabbim bunlarin cezasini versin gereken neyse yapilsin bunlar aleme ibret icin öldürülsün bak o zaman korkup bisey yapabileceklermi valla okurken içim cız etti

  • Esra Danişik 04 Şubat 2022 21:07

    Size cok tesekküredıyorum susturulmaya calişsanizda susmadınz sesimiz oldunuz ?erzurum sahipsz kaldı hep susturulduk sahıp cıkılmadık Erzurum gerıledi biradım one gıdelim derken on adım gerıdeyız sizde olmasaniz bu olaylar dıyerlerı gibi kapatılacaktı o cocukların gelecegi oldunuz cok tşkler erzm adına size minnettarz ıyıki varsınz vicdanınz elvermedıgi gıbi hakkıyla bu meslegi yaptınzzz sevgiler?

  • Ayse memik 04 Şubat 2022 21:04

    ????????Allahin laneti böyle mahluklarin uzerine olsun. O masumların ahi dünyanızida ahiretinizide yaksın

  • Furkan 25 04 Şubat 2022 20:47

    Allah yardımcınız olsun inşallah o soysuz köpekler cezalarını çeker inşallah bir gün karşıma böyle soysuz köpek çıkar da gözlerini oyup ellerine versem Yeter artık biri buna dur desin yoksa soysuz köpekleri halk linç eder linç etmeyi bırak gelecek gençlerimize neler yaptırıyorlar

  • Abdul kadir güler 04 Şubat 2022 20:19

    Allah belalarını versin pislikler bide erzurum da Allah bildiği gibi yapsın inşallah adalet yerini bulur...

  • Aysun Atila 04 Şubat 2022 19:52

    Bunu yapanları ifşa etseniz. gebertseniz bakalim böyle birr şeye daha kısa cesaret edebilir mi

  • Muhammet 04 Şubat 2022 17:32

    Rabbim yardım etsin demekten başka bir söz söyleyemiyorum Kısasta hayat vardır buyurur dinimiz Hangi ceza hafifletir bu ailenin cezasını Bizi bizden iyi bilen Yaradan kural koymuş kısas kısas Vesselam

  • İhsan ATEŞ 04 Şubat 2022 14:38

    İnsan okurken bile kanı çekiliyor bu tür mahlukatların cezasını acıyı çeken vermelidir o mahlukatları çocukların ailesi tarafından yağlı kazıklara oturacaksın sonra taşlayarak öldüreceksin o zaman adalet yerini bulur yoksa hersey boş

  • oktay alpak 04 Şubat 2022 14:22

    Gözlrim doldu okurken içim yüreğim sızladı.yürekleri imanla dolu ihlas sahibi her müslüman buna lanet okumalı.nefsine yenik düşen bu zalimler,bir yandan allah korkusunu biryandan vicdan sızlatmayı hiçe saymış.topumuzdaki infiali doruğa çıkarmıştırlar.inşallah mahşerde bu bunlar gibilerin yeri ateş olur.Rabbim o aileyede güç kuvvet versin,,,,,,