Erzurum Haber Girişi : 16 Şubat 2016 18:00

Çocuklar için koşacaklar

Çocuklar için koşacaklar
TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ile TEMA gönüllüsü Yüksek Mimar Sibel Bayramoğlu, 'Ağaç Kardeşliği' projesi kapsamında 'adım adım koşu'ya katılacaklar.
Erzurumajans-TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ile TEMA gönüllüsü Yüksek Mimar Sibel Bayramoğlu, vakfın 'Ağaç Kardeşliği' projesi kapsamında çocukların doğada yaşayarak öğrenmesini sağlayacak eğitim programına destek için 'adım adım koşu'ya katılacaklar. 

Yurtdışında 'charity run' olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye'de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu olan 'adım adım koşu', TEMA Vakfı'na destek için 6 Mart'ta Antalya'da program düzenleyecek. Çocukların doğa ile giderek azalan ilişkilerini güçlendirmek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla TEMA Vakfı'nın başlattığı 'Ağaç Kardeşliği' projesine Erzurumlu iki isim de 'adım adım koşu'ya katılarak destek verecekler. Antalya'da düzenlenecek olan koşuya katılacak olan TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ile TEMA gönüllüsü Yüksek Mimar Sibel Bayramoğlu şimdiden hem antrenmanlarına hem de bağış toplamaya başladılar. Projeye katkı sağlamak isteyenlerin www.adimadim.org adresindeki site ya da organizasyonun facebook sayfası üzerinden bağışta bulunabileceğini belirten TEMA İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, elde edilecek bağışlarla TEMA'nın hatıra ormanlarının yeni fidanlara kavuşacağını ve çocuklara yönelik doğa eğitim programları düzenleneceğini dile getirdi. Herkesin az-çok demeden desteğini beklediklerini söyleyen Bedirhanoğlu, "Bu projeye 'doğadaki son çocuk' kavramını yok etmek için katıldım. Doğayla barışık olmayan çocuklarda hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin arttığına dair bilimsel çalışmalar var. Bu projeyle sadece toprak değil, geleceğimiz olan çocuklar için de önemli bir mücadele başlattığımızı düşünüyorum. Bu yüzden herkesin ve her kesimin desteğine ihtiyacımız var" dedi. 

TEMA gönüllüsü Yüksek Mimar Sibel Bayramoğlu da "TEMA Vakfı'na kısa süre önce üye oldum. Etkinliklere katıldıkça da mücadele etmem konusunda hırsım arttı. Bu projenin içinde yer almaktan da onur duyuyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.