Erzurum Haber Girişi : 17 Kasım 2023 10:54

Çocukların ifadeleri kan dondurdu

Çocukların ifadeleri kan dondurdu
Erzurum?da 43 yaşındaki Ş.K. yaşları 6 ile 16 arasında değişen 5 öz kızına uzun yıllar cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

En büyük kızın ihbarıyla ortaya çıkan olayın ayrıntıları ise kan dondurdu. Sapık baba için 160 yıl hapis cezası istendi.

 

Erzurum’da bir köyde 6 çocuklu ailenin içinde uzun yıllar yaşanan olay, duyanların kanını dondurdu. Çiftçilik yapan baba Ş.K. (43) iddiaya göre olayın ortaya çıktığı dönem 6 ile 16 yaşları arasında olan 5 öz kızına uzun yıllar cinsel istismarda bulundu.

 

 

Mide bulandıran olay 2021 yılında 16 yaşında olan Z.K.’nın 112’yi arayarak jandarmaya ihbar etmesiyle ortaya çıktı. Durumu amcasına da söylediğini belirten Z.K., babası Ş.K.’nın kendisine 9 yıldır cinsel istismarda bulunduğunu ifade ederek şikayetçi oldu. Babasının aynı zamanda kendisinden küçük 4 kız kardeşine de istismarda bulunduğuna şahit olduğunu söyleyen Z.K.’nın şikayetinin ardından baba hakkında soruşturma başlatıldı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ş.K. hakkında kızların anlattıkları ise bu kadarı da olmaz dedirtti.

 

İstismarı kayda aldı!

 

Cezaevine girmesinin ardından bir süre tutuklu kalan baba Ş.K., kızların baskı altında ifadelerini geri çekmesiyle tahliye edildi. Ancak cezaevinden çıkan baba eve dönerek kızlarına tekrar istismarda bulundu. Bu kez yaşanan cinsel istismarı video kaydına alan Z.K., tekrar şikayetçi olunca baba yaklaşık bir ay sonra yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Video kaydı dava dosyası tutanaklarına da geçti. Hazırlanan iddianamede ise 5 kız kardeşin pedagog eşliğinde alınan ifadelerinin tutarlı ve güvenilir olduğuna yer verildi.

 

İstismarı hem yaşadı hem şahit oldu

 

Olayın ortaya çıktığı tarihte 16 yaşında olan Z.K., ifadesinde babasının 6 yaşındaki ikiz kardeşleri E.K. ile F.K.’ya ve 11 yaşındaki M.K.’ya da istismarda bulunduğunu gördüğünü söyledi.

 

O sırada 9 yaşında olan H.K. ise, 4 yıldır istismara uğradığını ve yaşanan olayların kız kardeşleri E.K. ve F.K.’nın gözleri önünde olduğunu anlattı. Anne ve babasının bir süredir ayrı yataklarda uyuduğunu belirten H.K. babasının son 1 yıldır kendisiyle uyuduğunu da ifadelerine ekledi.

 

11 yaşındaki M.K. ise ifadesinde babasının kendisine şiddet de uyguladığını söylerken kız kardeşlerinin yaşadığı istismara da birçok kez şahit olduğunu dile getirdi.

 

Hazırlanan iddianamede o dönem henüz 6 yaşında olan E.K. ve F.K.’nın yaşadıkları istismarı yaşları çok küçük olmasına rağmen tutarlı ve gerçeğe uygun şekilde anlattığı ifadelerine yer verildi.

 

 

160 yıl hapsi isteniyor

 

Baba Ş.K.’nın ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçunu işlediği yönünde yeterli kanaat oluştuğu, öz çocukları olan her bir mağdur çocuğa karşı ayrı ayrı 5 sefer zincirleme şekilde altsoya karşı tehdit ederek korkutmak suretiyle cinsel istismarda bulunduğu iddianame tutanaklarına geçti. Baba Ş.K. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan toplamda 160 yıl hapis cezası isteniyor.

 

Devlet korumasına alınmadılar

 

Olayın ilk ortaya çıktığı zaman kızlarına inanmayan anne ise söz konusu video kaydını gördükten sonra eşine boşanma davası açtı. Kızların yaşanan bunca olaya rağmen hala devlet koruması altına alınmaması ise dikkat çekti. Kaynak: Pusula Gazetesi / Manolya Bulut

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.