Bölge Haber Girişi : 06 Temmuz 2012 10:00

Çokab belediyelere konteyner verecek

Çokab belediyelere konteyner verecek
Erzurum ve Artvin illerine bağlı 21 ilçe ve belde belediye başkanlığının katılımı ile 14 Haziran 2007 tarihinde kurulan Çoruh Havzası Kalkınma Birliği, bir yandan yeni katılımlarla büyürken diğer yandan üyelere yönelik hizmetlerini de artırıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum ve Artvin illerine bağlı 21 ilçe ve belde belediye başkanlığının katılımı ile 14 Haziran 2007 tarihinde kurulan Çoruh Havzası Kalkınma Birliği, bir yandan yeni katılımlarla büyürken diğer yandan üyelere yönelik hizmetlerini de artırıyor.
Birlik tüzüğünün 11. maddesinde ifade edilen, “Çevre sağlığını ve çevre değerlerini korumak, katı atık toplama, değerlendirme üniteleri oluşturmak, atık su toplama üniteleri yapmak ve toplanan atık sularının arıtılmasını sağlamak” amacıyla, birlik üyesi belediyelerin ortak kullanımına yönelik Ardanuç, Oltu, Tortum ve İspir merkezli dört adet düzenli katı atık depolama tesisi için AB hibesi ile çalışmalar devam ediyor. Özellikle belde belediyeleri olmak üzere ekonomik yetersizlikler nedeniyle atık toplamak için kullanılan konteyner ihtiyacı olan üyelere ÇOKAB tarafından 400 adet konteyner dağıtılacak.
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Cafer Yakupoğulları, yaklaşık 100 bin TL tutarındaki 400 adet çöp konteynerinin alımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe vereceğini söyledi. Cafer Yakupoğulları, “Belde ve ilçe belediyelerinin özellikle mahallelerden çöp toplarken kullandığı konteyner sayısının yetersiz olduğunu tespit ettik. Bir gerekçe raporu ve encümen kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Birlik Başkanı İbrahim Ziyrek’in destekleri ile 100 bin TL hibe kullanmamız uygun görüldü. En kısa zamanda konteynerlerin alımı gerçekleştirilerek dağıtımı sağlanacaktır. Böylece birlik yada belediyelere mali külfet getirmeksizin bu sorun çözülmüş olacaktır.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.