İlçeler Haber Girişi : 25 Ağustos 2017 17:15

Çöp konteynerleri yıkanacak

Çöp konteynerleri yıkanacak
Temiz bir çevre ve temiz bir Palandöken için çalışmalarını sürdüren Palandöken Belediyesi çöp konteynerlerini yerinde yıkıyor.
Erzurumajans-Temiz bir çevre ve temiz bir Palandöken için çalışmalarını sürdüren Palandöken Belediyesi çöp konteynerlerini yerinde yıkıyor.

Konteyner yıkama aracı içerisine alınan çöp konteynerleri yıkanıyor ve dezenfekte edilerek yerlerine bırakılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandökenin daha temiz bir şehir olması için çalışmaların itinayla devam ettiğini belirtti. Başkan Bulutlar, "Bugün yeni bir hizmetimiz olan çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracımızı halkımızın hizmetine sunduk. Bu aracımız sayesinde çöp konteynerleri yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, koku oluşumunu engellerken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçmiş olacağız. Bulunduğu yerde yıkama aracının içine alınan çöp konteyneri, basınçlı su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılmaktadır. 3 ile 4 dakika süren bu işlem sayesinde şehrin sokak ve caddelerinde çöp konteynerleri, temiz ve steril hale getirilirken şehrimiz de layık olduğu temiz çevreye kavuşmuş olacaktır" dedi.

Amaç dışı kullanılan ve zarar gören konteynerlerin yenileriyle değiştirildiğini ya da bakım işlemleri yapılarak yeniden yerlerine konduğunu belirten Başkan Bulutlar, "Hemşerilerimizden çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Ekiplerimiz gün boyu tüm mahallelere yetişmeye çalışıyor. Gece gündüz temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çöplerimizi konteynerlere atarak, çevre kirliliğinin önüne geçelim. Çevreyi kirletenleri de uyaralım ve görevli personelimize daha fazla yardımcı olalım. Çünkü 165 bin nüfuslu bir şehirde temizlik bir kurum tarafından yapılabilmesi mümkün değil. Birlik beraberlik içerisin de birbirimize yardımcı olarak bu işin üstesin dede geleceğimize inanıyorum " diyerek hemşerilerine çağrıda bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.