İlçeler Haber Girişi : 28 Ocak 2016 13:55

Çoruh Nehri'nde kaybolan Atakan'ı arama çalışmaları devam ediyor

Çoruh Nehri'nde kaybolan Atakan'ı arama çalışmaları devam ediyor
Erzurum'un İspir İlçesi'nde yüzeyi buz tutan Çoruh Nehri'ne düşen 11 yaşındaki Atakan Zor, tüm aramalara rağmen bulunamadı.
Erzurumajans-İspir İlçesi'nde buz tutan Çoruh Nehri'ne düşen 11 yaşındaki Atakan Zor, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Atakan Zor'u bulmak için buz altında arama çalışmaları devam ediyor.

İspir'de 26 Ocak günü devriye gezen polisler 25 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Atakan Zor'u Çoruh Nehri üzerinde buza tutunmuş olarak gördü. Vatandaşlarla birlikte olay yerine koşan polisler, Atakan'ı ip atarak kurtarmak istedi. Ancak elleri soğuktan etkilenen çocuk ipe tutunamayınca akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Erzurum'dan İspir'e giden Arama Kurtarma Birlik (AFAD) Müdürü Zafer Özcan yönetimindeki balık adamlar hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ve yüzeyi buz tutan Çoruh Nehrinde yaptıkları amalardan bir sonuç alamadı. Hayatından ümit kesilen Atakan'ı bulmak için bölgede çalışmalarını sürdüren balık adamlara bugün Rize'den Deniz Polisi ve Jandarma Arama Kurtarma'nın sualtı ekibi de destek verecek. 

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle nehrin yüzeyindeki buzun giderek kalınlaştığını ve çalışmaların zorlaştığını belirten yetkililer  devam eden arama çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Çoruh Nehrinde 6'sı balık adam olamak üzere toplam 16 kişilik AFAD ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Nehrin üzerindeki buzun kalınlığı  yer yer 45- 50 santimetreyi buluyor. Buzun altında ise akıntı var. Balık adamlar kalın buzu levyelerle kırıp dalış yapıyor. Suyun soğukluğu nedeniyle balık adamlar nehre sırayla giriyor. Atakan'ı bulmak için olağanüstü çaba harcıyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.