Siyaset Haber Girişi : 01 Mart 2023 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu iyi bilin ki bu millet inşallah vakit geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, "Depremde hayatını kaybeden 45 bin 89 vatandaş için katılımcıları birer Fatiha okumaya davet ediyorum. Rabbim onları cenneti ile cemali ile müşerref eylesin. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına sabrı cemil, milletimize başsağlığı diliyorum. Tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Ülke olarak her ne kadar birleri kabul etmese de asrın felaketi diye nitelendirilen 6 Şubat tarihli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve sonrasında gelen 11 bin 400'ün üzerinde sarsıntılar yaşadık" dedi.

 

"Sorulması gereken hesapları adli, idari, siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur"

 

"Siz birilerinin asker üzerinden, çeşitli kurumlarımız, insanlarımızın acıları üzerinden kısır tartışmalar açmaya çalışmalarına bakmayın" diyen Erdoğan, şunları söyledi:
"Bölge halkının devletin tüm unsurlarıyla, deprem anından itibaren harekete geçtiğini, 85 milyonun fiilen ve kalben yanında yer aldığını bizzat yaşayarak görüyor. Sahada canla başla çalışan herkese, bakanlarımızla birlikte milletvekillerimiz, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin yardım çağrısına destek veren dost kardeş ülkelere şükranlarımı sunuyorum. Bölgeyi görenler verilen mücadelenin gösterilen gayretlerin büyüklüğünü çok iyi biliyor. Bizler de eşine benzerine rastlanmayan bu felaketin ilk anından itibaren yaşananları takip ediyor, muhasebesini yapıyoruz. Sorulması gereken hesapları adli, idari, siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur."

 

"Şunu iyi bilin ki bu millet inşallah vakit geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağına da dikkat çekti. Erdoğan, "Bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi, yön verdiğimizi söylüyor. Ayıptır, Türkiye'de Erdoğan'ın nasıl davrandığını Rabbim bilir sen anlamazsın. Sen önce kendini düzelt. Şunu iyi bilin ki bu millet inşallah vakit geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir. Birileri için oturdukları yerden atıp tutmak, esip gürlemek, frensiz şekilde konuşmak, ağzına geleni söylemek kolay. Onlar deprem bölgesine gidip sadece konuşacak, poz verip duracak, kameralar önünde yaşanan acıların istismarını yapacak. Çünkü bunların üzerinde ülkenin yükü insanların sorumluluğu, vebali yoktur. Biz yaptığımız her şeyin hesabını vermekle mükellefiz. Enkazları kaldıracağız, yaraları saracağız, sarıyoruz, yıkılanların yerine daha iyisi ile yenisini yapıp gönülleri alacağız. İnsanımızın önüne yeni bir gelecek, yeni bir hayat inşallah sereceğiz. Eksiklerimizi söylemek, helallik istemek bizim zafiyetimizin değil milletimizle aramızdaki samimi muhabbetimizin ifadesidir. Milletimizle böyle bir gönül bağı olmayanlar adeta deprem turisti edasıyla gelip geçenler bu hasbi muhabbetin manasını kavrayamaz" dedi.
Öncelikli gündemlerinin yaraları sarmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Deprem anından beri bu kifayetsiz muhterislerin hiçbirini muhatap almadık, cevap vermeye tenezzül etmedik. Şu anda biz can derdindeyiz, onlar ise mal derdinde. Aramızda böyle bir fark var. Tüm vaktimizi, enerjimizi, imkanımızı, milletimizi bu büyük felaketin önce yıkıntıların, sonra yol açtığı sıkıntıların altından kurtarmak için kullandık, kullanıyoruz. Bunları yaparken söylenen her şeyi, takınılan her tutumu, oluşturulmak istenen her algıyı rahatsız oluyorlar ama söyleyeceğim; not ediyoruz. Vakti gelince bu notları açıklayacağız. Tek gündemimiz depremdir. Depremin yol açtığı acılardır, bunların telafisidir. Kulağımızı sadece milletimize veriyoruz, acımızı sadece milletimizle paylaşıyoruz. Vatandaşımızın tamamının mağduriyeti giderilene kadar başka gündemle kendimizi meşgul etmeyeceğiz. Adaylık kavgasından, bakanlık tartışmalarından, koalisyon hesaplarından birbirine laf yetiştirmekten ülkenin ve milletin dertleriyle dertlenmeye fırsat bulamayanları kendi sığ gündemleriyle baş başa bırakıyoruz. Onları kendi zor gündemleri ile baş başa bırakıyoruz. Ülkenin gerçek gündemine dönemeyenleri milletimize havale ediyoruz" şeklinde konuştu. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.