Türkiye Haber Girişi : 03 Nisan 2024 00:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiç kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını belirterek, nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçiminde bariz bir oy kaybının söz konusu olduğunu, AK Parti olarak 21 yıldır kendilerini destekleyen seçmeni bu kez sandığa götüremedikleri değerlendirmesini yaptı ve bunun nedenlerini analiz etti.

 

Toplantıda Erdoğan’ın mevcut durumda hem genel merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu ortaya koyduğu, aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini özellikle vurguladığı öğrenildi. 

 

 

Kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı değerlendirmede hayat pahalılığı, Covit-19 salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı süreçleri ile başlayan ve artış gösteren enflasyon baskısı ve sonuçlarının 31 Mart’ta derinden hissedildiğini, önleyici tedbirlerin yeterli olamadığını, tüm illerde serzenişlerini dinlediği emekliler başta olmak üzere toplumun birçok kesiminin refah kaybına uğradığını, süreç içinde emeklilerin sıkıntılarını hafifletme çalışmalarının da istenilen noktaya ulaşmadığını belirttiği ifade edildi.

 

MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme getirdiği, parti yönetimi, il, ilçe, belde teşkilatları, belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokraside görülmeye başlanan olumsuz tutumlardan kurtulmanın ve onunla mücadele edilmesinin öneminin altını çizdiği de alınan bilgiler arasında yer aldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletin bağrından çıkan AK Parti’nin vatandaşla arasına duvar öremeyeceğini, bunun en büyük düşman olduğunu, hangi konumda olursa olsun millete karşı olumsuz tutumlarda bulunanların hesap verme sorumluluğundan kaçamayacağını net bir biçimde belirttiği de ifade ediliyor.

 

AK Parti yönetimi, Cumhur İttifakı partilerinin rekabet ettiği ve bu nedenle CHP’nin kazandığı Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi illerin durumunun da ayrıca değerlendirilecek.

 

 

Parti kaynaklarına göre toplantıda özeleştiri yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıldır AK Parti’nin arkasında duran milletin bu kez kendilerini neden ikinci parti yaptığının çok iyi analiz edilmesi gerektiği görüşünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortada oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunduğunu düşünüyor.

 

Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçunun millete atılamayacağını belirten Erdoğan’ın, AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneğinin asla olmadığını ve olamayacağını belirttiği öğrenildi.

 

 

Kaynaklara göre toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini, bunun kolaycılık olacağını ve nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

 

 

Erdoğan’a göre milletin verdiği mesaj net

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güneşi gören buz gibi erimemek, eleştirdikleri partilere benzememek ve daha ağır bedeller ödememek için AK Parti hatalarını görüp kendini toparlamak, milletle gönül köprülerini yeniden güçlendirmek zorunda olduğunu belirttiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı’nın ayrıca 22 yıllık zorlu mücadelenin heder edilmesine izin verilemeyeceğini söylediği de öğrenildi. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • analiz 05 Nisan 2024 15:06

    önümüzdeki pazar seçim olsa ekrem imamoğlu yüzde 60 ile alır diye düşünüyorum kesin

  • Dadas 03 Nisan 2024 14:03

    Allah izin verirse hem genel seçimde hem de ahirette ilahi adalet terazisinin kurulacağı büyük toplantıda en küçüğünden en büyüğünü ne kadar kul hakkına giren emek çalan işe girmemize engel olan çalıştığımız işlerde hak yiyen tüm idareci, arkadan ayak kaydırmaya çalışan iş arkadaşı vs tüm siyasiler tüm insanlık kimde ne hak varsa herkesle görüşeceğiz. Buna 2022 182 MHRS de çalışırken ihaleyi alan firmaya geçmişimizi engelleyen almayan sorumlu kim varsa herkesle görüşeceğiz... Yeter artık...

  • Halis demir 03 Nisan 2024 09:26

    Etzurumdaki hezimette tek sorumlu sekmen beydir. Kibirli kibirli şov yaptın sonunda rezil oldun Ilıca şans öyle bir kapak yaptı ki insan 1 sene toplum önüne çıkamaz. Yollarımız berbat asfaltı kalitesiz denetim istiyoruz böyle asfalt normal değil. Asfaltta analiz istemeniz lazım. Olşmpiyat parkı içindeki yapılaşmayı durdurun şehrin içinde millet parkı içinde tekstil fabrikası olamaz. Lütfen millet parkına millete saygılı olun. Kutulu parkı satmayın bunlar hep çimlere bildirilecek. Atağınızı denk alın siz 4 sene sonra ceketi alıp gideceksiniz biz burada yıkılmış bir Erzurum?la kalacağız buna hakkınız yok. Tüm Erzurumlulara rica ediyorum şehre sahip çıkın yarın çocuklarınız torunlarınız burada olacsk

  • Gardaş 03 Nisan 2024 08:25

    Halkın dilinden konuşulmazsa halk o dili keser bu hep böyle olmuştur.

  • Dadaş 03 Nisan 2024 03:21

    Valla açıkçası parti yönetimi ve bürokrasi tamamen halktan kopuk, halk olarak sefaletin en derinlerinde yaşarken zatıalileriniz lale devrini yaşamaktasınız. Teknoloji devrinde bunları görmek o kadarda zor değil. Biz ayı aya nasıl kavuşturacağımızı düşünürken, küçük bir kesimin pastanın tamamına yakınını götürdüğünü görmek canımızı acıtıyor. Ekstra birşey yapmanıza gerek yok, günde 1 saatinizi ayırıp, haber sitelerinde yorumları okusanız vatandaşın durumunu anlarsınız. Taşeronlar olarak yıllardır kadro bekliyor, yıllardır kandırılıyoruz artık maymun gözünü açtı. Bu saatten sonra -ecek -acak siyasetine karnımız tok. Bu gidişatla devam ederseniz 2 seneye kalmaz erken seçim ve ardından akparti diye bir partide kalmaz...