Erzurum Haber Girişi : 07 Ekim 2022 22:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi'nin açılışını telekonferans ile yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi'nin açılışını telekonferans ile yaptı
Erzurum'da Hz. İmam Hüseyin Cemevi'nin açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans ile bağlanarak gerçekleştirdi.

Palandöken ilçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi törenle açıldı.

 

 

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, ilçe belediye başkanları, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telekonferansla tören alanına bağlandı. Protokol üyeleri, kurdele kesimini yaptıktan sonra cemevini gezdi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile böyle güzel bir cemevi kazandırdıkları için memnun olduklarını belirtirken, Vali Okay Memiş de ibadethanenin tüm Alevilere hayırlı olmasını diledi. İHA
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sorgulayan 09 Ekim 2022 07:11

    Cemevi diye bir ibadethane yoktur Vali ne saçmalamış hangi dinin ibadethanesi imiş oy uğruna yapılan yanlış işler bunlar.

  • Mahir Yiğit 08 Ekim 2022 12:10

    Alevilik bir din değildir, bir tarikat koludur. Hükümet cem evlerini yapıyor ise diğer tarikatlar içinde zikir ve kültür merkezi binaları yapmalarını talep ediyoruz. Örneğin Rufa-i tarikatının Erzurum da 20000 üyesi olmasına rağmen zikir yapacak veya hasbihal olacak bir mekanları bulunmamaktadır. Kurtuluş savaşında bu vatanın savunması için cephe önünde savaşan Rufa-i tarikatı mensupları içinde bir mekan istiyoruz.