Siyaset Haber Girişi : 18 Ekim 2022 15:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Bugün 81 vilayetimizdeki 85 milyon vatandaşımızın her biri eğitim-öğretimden sağlığa, ulaşımdan spora tüm alanlarda belirli bir standardın üzerinde hayat kalitesine sahiptir.

 

Sağlık hizmetlerini hayatın her alanını kapsayacak şekilde gelişmiş ülkelerin ötesinde veriyoruz. Artık biz şehir hastanelerimizle Cleveland vesaire buraları aşmış bir ülke durumuna geldik.

 

 

Vesayet dediğimiz anlayış insanlarımızın çoğunu karar alma ve yönetim mekanizmalarından değil, aynı zamanda temel hak ve özgürlüklerden de mahrum bırakmanın adıdır.

 

 

Yaralı madencileri Türkiye'de 1 numara olan profesörler tedavi ediyor

 

İstanbul'daki Çam Sakura Hastanemizde tedavi gören ve yanık durumları ağır olan madencilerimiz şu an Türkiye'de adeta bir numara konumunda olan profesörlerimiz tarafından tedavileri yapılıyor. Estetikte şu an yine aramızda olan hocalarımız Türkiye'de çok çok ciddi operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli.

 

Türkiye artık az gelişmiş ülke değildir. Gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi aldık.

 

 

Üniversite sayımızı 76'dan 208'e çıkardık. Artık ilmin ulaşamadığı yer bırakmadık. Bugün artık ortaöğretimden mezun olan her öğrencimize yetecek üniversite kontenjanına sahibiz.
Asgari ücret seviyesine yükseltiliyor!

 

1,2 milyonu aşkın öğrenci ve mezun ile 8 bini aşkın işveren yetenek kapısı üzerinden ücretsiz bir şekilde bir araya gelebilmektedir.

 

Yaptığımız düzenlemeler her gencimizin önünde tüm kapıları açıyor. Birilerinin karalama kampanyalarına kimse aldırmasın. Uzaktan eğitim kapısı dediğimiz hizmetten de 3,8 milyonu aşkın personelimiz istifade etmiştir.

 

 

Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermelidir.

 

Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programımızdaki stajyer öğrenci sayısını da 150 bine çıkartıyoruz. Staj sürelerinin de 3 aya kadar uzatılabilmesini sağlıyoruz. Ulusal Staj Programı'nın 2023 başvurularını da bugün itibariyle açıyoruz. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Objektif 26 Ekim 2022 21:41

    Erzurumlu olarak gurur duymuyorum .kıyamet alametleri neyse

  • Dadaşlar Diyarı 21 Ekim 2022 08:48

    hiçte gurur duymuyoruz aksine midemizi bulandırıyor

  • Ali Fuat 20 Ekim 2022 21:48

    Kurgu oldugu belli, sen oraya gel bizde alkislayalim demisler, demekki o ortam boyle insanlarin deger gorebildigi bir ortam, herkes hakettigi yerde ...

  • Erzurumlu 20 Ekim 2022 19:48

    Bende masum olduğuna inanmıyorum. Sakşakcılar alkislamiş.Bundan erzuruma ne.Ünsal ban milyon dolarla oynarken ve hepsinin hesabını 2023 SEÇİMDE HESABINI SORACAĞIZ.

  • Mahir yiğ 20 Ekim 2022 00:38

    Tezahürat yapıp slogan atanlar, genelleme yapıp Erzurum'un ismini kullanmasınlar. Adı şaibeye karışan insanlar aklanmadıkça, bu kişilerin lehine tezahürat yapılmamalı.Kim olursa olsun, herkes haddini bilmelidir. Bu şehrin adı güzel şeylerle anılmalıdır.

  • Halis demir 19 Ekim 2022 23:59

    Taşkesenliğil ailesinin adını karaladın Erzurum senden utanıyor. Gerçek bu oraya adam taşıyıp balkondan tezahürat yapmakla temizleyemezsin bu pisliği. Temizleme yeri erzurumlunun vicdanıdır. Ben çok utandım ama sizi bilmem.