Siyaset Haber Girişi : 03 Haziran 2023 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti Mazbatasını Bahçeli'den aldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti Mazbatasını Bahçeli'den aldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yemin ederek göreve başladı.

Mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.  

 

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz" diye yazdı.

 

 

28 Mayıs'ta yapılan 2'nci tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden motosikletli polis ekiplerinin konvoyu eşliğinde TBMM'ye geldi.

 

 

Erdoğan, TBMM'de Geçici Meclis Başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından törenle karşılanırken, daha sonra Genel Kurul Salonuna geçildi.

 

 

Geçici Meclis Başkanı Bahçeli'nin töreni başlatması ile birlikte Erdoğan, AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı. CHP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı. Erdoğan, mazbatasını Bahçeli'nin elinden aldıktan sonra kürsüye geçerek yemin etti.

 

 

Töreni Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Esra Erdoğan Albayrak, Selçuk Bayraktar ve torunları da locadan izledi.

 

 

Bu arada yemin töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona ererken, törenin ardından bazı AK Partili milletvekilleri, ayağa kalkmadıkları için CHP'lilere tepki gösterince kısa süreli tartışma yaşandı.

 

 

Öte yandan AK Parti Erzurum Milletvekilleri de yemin töreni sırasında Genel Kurul Salonu’nda yerlerini aldı. Mehmet Emin Öz ile Abdurrahim Fırat yan yana otururken, Selami Altınok hemen arkalarındaki sırada oturdu. Yemin törenini izleyenler arasında Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de vardı. Onur SAĞSÖZ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.